Auburn Automobile Company

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Auburn
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1903
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Auburn Automobile Company toimi Auburnin kaupungissa Indianassa USA:ssa vuosina 1903–1936. Yhtiön perustivat Frank ja Morris Eckhart. Tunnuksena oli yksinkertainen kilpi Auburn-tekstein. Pari viimeisen vuoden aikana oli jäähdytinkoristeena siivekäs naisfiguuri, ja kuuluisassa 851 Speedsterissä sama koriste esiintyi myös kyljessä oven takana. Nämä kylkikoristeet valmistettiin yksinkertaisesti sahaamalla keulakoriste halki.

Auburn oli osa Erret Cordin autoyhtymää. Muut automerkit olivat etuvetoisiin autoihin keskittynyt Cord ja loistoautoja valmistanut Duesenberg.

Auburn-autoja valmistettiin kaikkiaan yli miljoona yksilöä.

Auburn valmisti 1930-luvulla myös V12-moottorilla varustettua mallia, joka maksoi Yhdysvalloissa vuonna 1932 vain 975 dollaria.

Auburn valmisti suhteellisen halpoja Auburn Speedster-urheiluautoja, joiden menekki jatkui hyvänä Yhdysvaltain 1930-luvun lamankin aikana. Vuonna 1930 Auburneja myytiin melko hyvin ja seuraavana vuonna 1931 vielä enemmän. Valmistuksen loppumiseen vuonna 1937 vaikuttivat autotehtailija Erret Cordin suuret suunnitelmat, jotka eivät toteutuneet. Autoyhtymä lopetti autojen valmistamisen vuonna 1937, mutta moottoritehdas Lycoming jatkoi moottorien valmistusta.

Mallit[muokkaa]

Ulkoiset linkit[muokkaa]


Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.