Etusivu

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervetuloa AutoWikiin, ilmaiseen ja vapaasti muokattavaan autotietopankkiin.

Kaikki sivut aakkosjärjestyksessä · Erikoissivut · Keskustele AutoWikistä · Uudet sivut · Yleiset ohjeet

I-pallo taustavärillä2.png

Tietoa AutoWikistä

Opel Grandland X PHEV.jpg

AutoWikin tarkoituksena on tarjota autoilusta kiinnostuneille kattava, vapaa tietokanta kaikkeen autoiluun liittyvään. Kaikki merkit, kaikki mallit, kaikki viat, niiden korjausohjeet ja tieto kaikesta muusta autoiluun liittyvästä on erittäin tervetullutta.

Sivuston sisältö on kokonaisuudessaan käyttäjien tuottamaa. Jokaisella lukijalla on mahdollisuus muokata sisältöä vapaasti ja siksi pyydämmekin, että annat oman panoksesi AutoWikin sisältöön kirjoittamalla omat tietosi muiden saataville. Tällä hetkellä AutoWikin tietokannassa on 6 973 sivua.

Voit hakea tietoa vasemmalla olevan etsi-toiminnon avulla. Jos et löydä haluamaasi, voit jättää artikkelitoiveen muille kirjoittajille.

Smart EQ fortwo.jpg

Osallistu sisällön laadintaan

AutoWiki tarvitsee kirjoittajia mukaan luomaan Suomen laajinta autotietokantaa. Vähäinenkin osallistuminen auttaa meitä eteenpäin kohti tavoitettamme. Jos huomaat asiavirheen tai puutteen, klikkaa muokkaa-välilehteä ja korjaa vääryys.

Miten muokata sivuja?

Sivusto toimii kuten wikit yleensäkin, eli kaikki materiaali on vapaasti muokattavissa, ja uutta materiaalia saa luoda halunsa mukaan. Jos haluat tietää artikkelien muokkaamisesta lisää, lue ohje.

Cscr-featured.png

Suositeltu artikkeli

Lancia Delta III front.JPG

Vuoden 2008 Geneven autonäyttelyssä esiteltiin kolmannen sukupolven Lancia Delta (844), myyntiin malli tuli saman vuoden syyskuussa. Delta jakaa saman pohjalevyn alkuvuodesta 2007 esitellyn Fiat Bravon kanssa.

Vuonna 2003 designosasto Lancia Centro Stile julkaisi Grantourismo Stilnovo -muotoilututkielmaan, jossa on havaittavissa lukuisia Delta III -tuotantomalliin otettuja piirteitä. Auton keulassa maski muistuttaa muodoiltaan vuosikymmenten takaisten Lancia-mallien vastaavaa, peräosassa on yhteneväisyyksiä sekä pienemmän Ypsilon- että suuremman Thesis-mallin kanssa. Lue lisää...

I-pallo taustavärillä2.png

Ajankohtaista

 • Neljännen sukupolven Škoda Octavia on saatavana perinteisenä bensiini- tai dieselmallina, kevythybridinä, pistokkeesta ladattavana plug-in-hybridinä tai maa- ja biokaasulla kulkevana kaasuautona.
 • Mercedes-Benzin C-sarjaan lisättiin ennen mallisukupolven vaihdosta kaksi plug-in-hybridiversiota, 300 e ja 300 de, joissa on valmistajansa uusinta sähköteknologiaa.
 • Polestar on tuomassa toimintojaan Suomeen vuonna 2021.
 • Audi A4 allroad quattro on saanut kasvojenkohotuksen.
 • VW e-up! on saanut suuremman ajoakun. Mallin polttomoottoristen versioiden tuonti Suomeen on päättynyt.
 • Jaguar XE on saanut uuden ilmeen lisäksi uusia varusteita ja ominaisuuksia.
 • Mercedes-Benz Vito on kevyen kasvojenkohotuksen lisäksi saanut uuden moottorin ja uusia ominaisuuksia.
 • Mitsubishi Space Star on saanut uuden ilmeen lisäksi uusia varusteita ja ominaisuuksia.
 • BMW i8:n valmistus on päättynyt.
 • Vuosi 2021 on WRC-autojen viimeinen.
 • Kia Niro -hybridiversiot ovat saaneet kasvojenkohotuksen ja uusia ominaisuuksia.
 • Koenigsegg Jesko Absolut on valmistajansa nopein malli sekä nyt että tulevaisuudessa.
 • Audi A6 allroad quattro on päivittynyt neljänteen sukupolveensa.
 • BMW X6:n kolmas sukupolvi on markkinoilla.


Artikkelikategorioita


Aihepiirien omat kokonaisuudet


Miten voit auttaa

AutoWiki tarvitsee apuasi! Punainen linkki tarkoittaa, että aiheesta ei vielä ole artikkelia. Voit auttaa kirjoittamalla puuttuvista aiheista.

Täytä artikkelitoive:
DeDion · Richie Ginther · Ford Thunderbird mk9 · Tokion autonäyttely · Alustasarjan asennus · Lagonda 3-litre · Euro Car Show · Abarth 030 · Fiat 510 · Columbia Motor Truck · Irmscher · Väylätekniikka