Ford Fiesta ST (JH1)

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Fiesta ST
Ford Fiesta XR4
Ford Fiesta ST
Valmistaja ja valmistusmaa Ford,
Saksa
Valmistusaika 2005
Luokka B-segmentti
Kori 3-ovinen Hatchback
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori R4
Iskutilavuus 1999 cm3
Teho 110 kW
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys 8,4 s (0-100 km/h)
Huippunopeus 208 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka 23 070 € (2006)
Edeltäjä Ford Fiesta XR2i
Seuraaja
Saman luokan autoja Volkswagen Polo GTI
Opel Corsa OPC


Ford Fiesta ST

Ford Fiesta ST on kuudennen sukupolven Fiestasta tehty sporttimalli, jonka tarkoituksena on toimia sporttisten pikkuautojen luokassa Ford Fiesta XR2:n seuraajana. Auton on suunnitellut vuonna 2003 perustettu Ford TeamRS ja se esiteltiin huhtikuussa 2005. Tietyillä markkina-alueilla (mm. Australia) malli tunnetaan nimellä XR4.

Yleistä[muokkaa]

Fiesta ST edustaa Sport Technologies -sarjaa, eli se on suorituskykyinen, alustaa on paranneltu normimalliin verrattuna ja urheilullisuus näkyy myös auton varustelussa, kuten uudenlaisessa ilmanottoaukossa, takaspoilerissa, sivuhelmoissa ja 16-tuumaisissa 9-puolaisissa kevytmetallivanteissa. Vaihtoehtoina on myös 17-tuumaiset 11-puolaiset vanteet.

Moottori[muokkaa]

Fiesta ST:n 2,0-litrainen Duratec-moottori on tuttu mm. isommasta Ford Mondeosta. Moottorin tehoa on saatu nostettua muuttuvapituisen imujärjestelmän ja uuden pakojärjestelmän avulla. Pakoputkistossa on lisäksi uusi katalysaattori, joka vähentää vastapainetta.

Malli Moottori Iskutilavuus Teho Vääntö
2.0 R4 Duratec 1999 cm3 110 kW (150 hv) @ 6000 r/min 190 Nm @ 4500 r/min

Tekniikka[muokkaa]

Vaihteisto perustuu perusmallin Fiestasta tuttuun 5-vaihteiseen Durashiftiin. Vaihteiston välityssuhteita on muutettu vastaamaan urheilullisen ajon tarpeita. Alusta on suunniteltu auton käsiteltävyyttä, urheilullisuutta, ajettavuutta ja pitoa ajatellen. Etu- ja takajouset ovat jäykemmät ja iskunvaimentimet on suunniteltu vastaamaan urheilullisen ajon tarpeita. Levyjarrut löytyvät vakiona joka nurkasta ja jarrusatulat ja -palat ovat peräisin Ford Focus ST170 -mallista.

Lisävarusteet[muokkaa]

Lisävarusteena autoon saa ESP-järjestelmän, joka on kalibroitu vastaamaan Fiesta ST:n urheilullista ajettavuutta niin, että järjestelmän toiminta tuntuu mahdollisimman vähän ajon aikana. ESP ottaa huomioon ohjauspyörän kääntökulman ja vertaa sitä auton todelliseen kulkusuuntaan. Yksittäisiä pyöriä jarruttamalla ESP korjaa kulkusuunnan vastaamaan kuljettajan haluamaa suuntaa.

Muita lisävarusteita ovat lämmitettävä tuulilasi, kattoluukku, nahkaverhoilu, turvaverhot, 17" ja 11-puolaiset kevytmetallivanteet, tupakoitsijan varustepaketti ja Ford 6006 -autosoitin.

Mitat[muokkaa]

  • Pituus: 3921 mm
  • Leveys: 1683 mm
  • Korkeus: 1468 mm
  • Akseliväli: 2486 mm
  • Omamassa: 1137 kg