Hätäviestijärjestelmä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hätäviestijärjestelmällä tarkoitetaan ajoneuvon sisäistä automaattista hätäviestipalvelua. Kyse on automaattisesta järjestelmästä, joka havaitsee autossa olevien sensoreiden avulla onnettomuuden, ottaa yhteyden hätäkeskukseen ja lähettää tietoa onnettomuudesta. Järjestelmän suurin hyöty on nopeuttaa onnettomuustapahtuman, sen tarkan paikan ym. ensitiedon välitystä.

Merkittävin kehitteillä oleva järjestelmä on eCall-hätäviestijärjestelmä. Järjestelmässä autossa sijaitsee GPS-paikannin, joka ilmoittaa onnettomuuden tapahduttua auton sijainnin lähimpään hätäkeskukseen. Sensorit pystyvät havaitsemaan kolarin lisäksi mm. katolleen pyörähtämisen ja tulipalon. Tämän ns. ensitiedon lähettämisen jälkeen auton ja hätäkeskuksen välille aukeaa puheyhteys.

Kehitys ja käyttöönotto[muokkaa]

Järjestelmän suunnitelman laadinnasta on vastannut eSafety Implementation Road Maps -työryhmä. Lisäksi mukana on ollut VTT ja saksalainen tutkimus- ja testauslaitos DEKRA. Laadintaan osallistui myös Euroopan autoteollisuus ja tielaitoksia. VTT:n tutkimusten mukaan eCall-järjestelmällä olisi voitu vuosina 20012003 estää 4–8 % Suomen kaikista liikennekuolemista. Vuoden 2004 moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa olisi säästetty 14 ihmishenkeä.

Järjestelmän kansallista käyttöönottoa on lanseerattu Suomessa vuodesta 2004 lähtien. Asia on yhteydessä Suomen hätäkeskusjärjestelmän samanaikaiseen uusimiseen. Mukana käyttöönotossa on liikenne- ja viestintäministeriö sekä sisäasianministeriö. Näillä näkymin Suomi aikoo olla ensimmäinen EU-maa, joka järjestelmän ottaa käyttöön. EU pyrkii siihen, että eCall-järjestelmä toteutettaisiin vuoteen 2009 mennessä.

Aiheesta muualla[muokkaa]