Lommon oikaisu (Paintless Dent Repair, PDR)

Kohteesta AutoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lommon oikaisu ilman maalausta (englanniksi Paintless dent repair, PDR) on korjausmenetelmä, jolla nimensä mukaisesti oikaistaan niin pieniä, kuin suuriakin lommoja autojen peltipinnoilta ja moottoripyörien tankeista ilman maalausta. Menetelmää voi käyttää sekä peltiin, että alumiiniin.

Menetelmä perustuu metallin manipuloimiseen sen molemmilta puolilta. Lommon kohdalta peltiä nostetaan takaapäin tätä varten suunnitelluilla työkaluilla. Kun metalli lommon syntyessä painuu alas, on sen yleensä myös noustava jostain kohtaa ylös. Nämä harjanteet tasoitetaan pinnalta muovisilla, niin kutsutuilla tappityökaluilla ja vasaralla lyömällä pintaa alas oikealla voimakkuudella.

Maailmalla lommon oikaisu ilman maalausta on tullut erityisen tunnetuksi menetelmäksi alueilla, joissa sataa vuosittaisin suuria rakeita. Rakeet aiheuttavat pieniä lommoja erityisesti ajoneuvojen tasopinnoille ja yksi raekuuro voi aiheuttaa kerralla jopa tuhansia raekuurovaurioisia ajoneuvoja.

Lommon oikaisua käytetään myös automaalaamoissa, vaikka ajoneuvo olisikin menossa maalaukseen, koska sille saadaan parempi lopputulos kun kittiä ei tarvitse käyttää.

Myös autotehtaat ympäri maailman käyttävät PDR-menetelmää. Jos esimerkiksi kokoonpanolinjalla asentaja pudottaa työkalun auton pinnalle aiheuttaen lommon, niin autotehtaan omat peltisepät pyrkivät oikaisemaan lommon huomaamattomaksi. Menetelmä on tehtaalle huomattavasti edullisempi, koska uudelleen maalaus ja osien suojaus vie huomattavasti enemmän aikaa kuin lommon oikaisu ilman maalausta.

Lommojen oikaisupalveluita Suomessa[muokkaa]