Rinspeed

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rinspeed AG
Rinspeed logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Switzerland.svg.png Sveitsi, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1977
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli

Rinspeed on sveitsiläinen yritys, joka valmistaa sekä omia automalleja että virittää valmiita autoja.
Yritys on erikoistunut Porschen, Audin ja aikaisemmin myös Saabin mallien rakentamiseen.

Historia[muokkaa]

Rinspeed AG on perustettu vuonna 1977. Ensimmäinen sen valmistama malli oli vuonna 1979 esitelty Volkswagen Golfiin perustuva GTI Turbo -malli. Vuodesta 1983 lähtien yritys on keskittynyt erityisesti Porschen mallien virittämiseen, mutta on sittemmin laajentanut osaamistaan myös Audiin ja Saabiin. Vuosien 1995 ja 2001 välisenä aikana Rinspeed keskittyi erikoisautojen valmistamiseen erikoistilauksena.

Automalleja[muokkaa]

Rinspeed Cyan on Bugatti EB110-muunnos, joka esiteltiin Geneven autonäyttelyssä 1994. Muokatun ulkonäön lisäksi teho nostettu 600 hv:aan. Geneven autonäyttelyssä vuonna 2003 Rinspeed esitteli Bedouin-konseptiauton. Kyseessä on Porsche 911 Turboon perustuva farmarin ja pickupin välimuoto, jonka voimanlähteenä toimii maakaasua polttoaineena käyttävä 3,6-litrainen moottori.

Seuraavan vuoden näyttelyssä oli vuorossa roadster-tyyppinen Splash-konseptiauto, jossa on maakaasulla toimiva 2-litrainen turbo-moottori. Auto pystyy liikkumaan sekä maalla että vedessä. Samassa näyttelyssä esiteltiin myös Rinspeedin versiot Porsche 966 Carrera 4S Cabriolet- ja Cayenne Turbo -malleista.

Heinäkuussa 2004 esiteltiin Rinspeed Chopster. Kyseessä on Porsche Cayennen pohjalta valmistettu SUV-malli ja auton pienimääräinen sarjatuotanto aloitettiin huhtikuussa 2005.

Genevessä vuonna 2005 esiteltiin Rinspeed Senso -konseptiauto. Roadster-mallissa käytetään Porschen 3,2-litraista maakaasulla toimiva moottoria.

Genevessä keväällä 2008 Rinspeed esittelee Rinspeed sQuba -konseptin. Rinspeedin mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen oikea auto, joka kykenee myös sukeltamaan.

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.