Tata Group

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tata Group (hindiksi टाटा समूह) on kainsainvälinen yritysryväs, jonka pääkonttori on Intian Mumbaissa. Se on Intian suurin yksityinen yritys, ja toimii teräs-, auto-, tietotekniikka-, viestintä-, voimayhtiö-, tee- ja hotellialoilla.

Yritysrypäs sai nimensä perustajansa Jamsetji Tatan mukaan, joka perusti kangasalan yrityksen vuonna 1874. Tatan perheen edustajia on ollut lähes tauotta yristysrypään johdossa. Nykyisin valtaa käyttää viidennen sukupolven edustaja Ratan Tata.

Konserni laajensi hotellialalle 1904, teräkseen 1912, moottoreihin 1945 ja autoihin 1954.

Tata Steel on Aasian ensimmäinen ja Intian suurin yksityinen teräsyhtiö, joka on nykisin maailman kuuden suurimman teräsyhtiön joukossa. Tata Motors on ryppään autovalmistaja.

Vuonna 2008 Tata Group julkisti maailman halvimman auton, 1800 euroa maksavan Tata Nanon. Se kävi myös neuvotteluja Fordin kanssa Jaguarin ja Land Roverin ostamisesta. Tata osti ne lopulta 2,3 miljardilla dollarilla eli noin 1,5 miljardilla eurolla.

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Tata_Group-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.