Brabus

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 12. huhtikuuta 2021 kello 19.50 – tehnyt Vaux (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brabus GmbH
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Germany.svg.png Saksa, Bottrop
Tuotannon aloitus 1977
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Brabus GmbH on saksalainen, Bottropissa sijaitseva virityspaja, joka on perustettu vuonna 1977. Varsinaisen viritystoiminnan se aloitti vuonna 1978. Brabus on keskittynyt lähinnä Mercedes-Benzin, Maybachin ja Smartin mallien virittämiseen.

Brabus Bullit 800

Perustaja oli Bodo Buschmann ja hänen yhtiökumppaninsa oli Klaus Brackmann. Buschmann lunasti kumppaninsa osuuden vuoden toiminnan jälkeen. Nimi Brabus on muodostettu sukunimien alkukirjamista. [1]

Brabus on tunnettu pitkään erittäin suorituskykyisten, mutta kuitenkin katukäyttöön soveltuvien autojen valmistajana. Vuonna 1996 Brabus esitteli Brabus E V12 -mallin, jonka huippunopeudeksi mitattiin 330 km/h. Vuonna 2003 esiteltiin 350,2 km/h:n nopeuden saavuttanut E V12 Biturbo -malli. Vuonna 2006 esiteltiin Mercedes-Benz CLS-sarjaan perustuva Brabus Rocket. Se mittautti uudeksi maailmanennätykseksi 362,4 km/h. Myöhemmin saman vuoden elokuussa ennätys parantui lukemiin 365,7 km/h.

Brabus toimittaa myös erilaisia korinosia, kuten matalaprofiilisia spoilereita, korisarjoja, hiilikuituisia ilmanohjaimia sekä moniosaisia kevytmetallivanteita. Muita ajoneuvojen suorituskyvyn parantamiseen liittyviä tuotteita ovat tasauspyörästön luistonestot, avonaiset pakojärjestelmät kilpailukäyttöön, 12-mäntäiset levyjarrut ja moottorien ohjausjaärjestelmät. Yhtiö rakentaa asiakkaille moottoreita ja toimittaa AMG:lle heitä varten modifioituja moottoreita.

Malleja

Aiheesta muualla

Lähteet

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Brabus-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  1. Tuulilasi lokakuu 2006


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.