Ero sivun ”Caterham Cars” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Ei ollut typo)
Rivi 73: Rivi 73:
  
 
[[luokka:Caterham]]
 
[[luokka:Caterham]]
 +
{{Korjattava/kuvitus}}

Versio 21. lokakuuta 2009 kello 17.57

Caterham
Mahdollinen kuva
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1973
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä 500 (2005)
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Caterham Cars on erikoistunut valmistamaan pieniä urheiluautoja. Yhtiö sijaitsee Caterhamissa, Surreyssa, Englannissa. Caterhamin ainoa malli Caterham 7, on suora kehitelmä Colin Chapmanin sunnittelemasta Lotus Seven (1957) -autosta. Caterhamin perustaja Graham Nearn osti vuonna 1973 Chapmanilta oikeudet valmistaa autoa.

Autot ovat koripelleiltään alumiinia ja runko on terästä. Autojen huima suorituskyky on saavutettu erittäin kevyellä korilla (jotkin mallit jopa alle 500 kg), moottorit eivät sinänsä ole erikoisen tehokkaita.

Kaikkein äärimmäisin tehtaan valmistama moottori/kori yhdistelmä on vuoden 2004 R500, jossa on 230 hv MG Rover -moottori ja auto painaa vain 430 kiloa. Näillä eväin auton kiihtyy alle 4 sekunnin 0–100 km/h. Tämä malli piti hallussaan hetken aikaa 0–160–0 km/h maailmanennätystä, ajalla 10,73 sekuntia. Uudessa Caterham CSR -mallissa on enemmän tehoa mutta se painaa enemmän, sillä on kuitenkin mahdollisuuksia rikkoa ennätys.

Caterhamin ostajat kasaavat usein autonsa itse ja usein myös modifioivat autoa suuressa määrin.

Caterham on valmistanut 1990-luvun lopussa myös mallia nimeltään 21. Se oli mekaanisesti lähes identtinen 7:n kanssa, mutta siinä oli muiden valmistajien kaltainen roadster-kori. Auto tehtiin koska Lotus Elise, Mazda Miata ja MG F olivat suosittuja. Auto ei kuitenkaan myynyt hyvin ja sen tuotanto loppu muutaman vuoden jälkeen.

Mallisto

Classic

Perinteinen Caterham jäykällä taka-akselilla, sen uskotaan yleisesti olevan huonompi ajo-ominaisuuksiltaan. Nykyään saatavillla vain De Dion -taka-akselilla. Moottorin iskutilavuus on 1,4 litraa (105 hv).

Roadsport

Päivitetty De Dion -taka-akseli ja optiona Watt-tuenta. Säädettävä kallistuksenvaimennin. Moottorit: 1,6 ja 1,8 l (115–160 hv)

SV

Sama kuin Roadsport, mutta pidennetty 80 mm ja levennetty 110 mm. Hiukan suurempi sisältä ja painoa 25 kiloa enemmän. Moottorit: 1,6 ja 1,8 l (115–160 hv)

Superlight

Roadsportin puhdas rataversio lasikuitukeulalla, lokasuojat ja muita osia korvattu hiilikuiduilla. Tuulilasi korvattu tuulenohjaimella eli kypärän käyttö lähes pakollista. Moottori: 1,8 l (160–230 hv)

CSR

Esitelty 2004. Uudet mallit ovat samanlaisia kooltaan kuin SV, mutta ovat itseasiassa uusia ja painavimmilla koreilla, erillisjousitus takana. Moottorit Cosworthin virittämiä Ford Duratec -moottoreita. Moottorikoko 2,3 litraa (200–260 hv) 260 hevosvoimainen versio kiihtyy 0-96 km/h 3,1 sekunnissa.

Moottorit

Perinteisesti moottorit toimitti Ford, joko Ford Kent tai Cosworth johdannainen BDG-moottori suurennettuna 1,7 litran kokoon (150 hv). 80-luvun lopussa Caterham alkoi käyttämään eri valmistajien moottoreita. Halvimmat mallit käyttivät Roverin K-sarjan moottoria, sitä seurasi Ford Zetec 1,8 l ja kilpaviritetty Opelin moottori huipulla (170 tai 210 hv).

2001 Caterham solmi yhteistyösopimuksen MG Roverin kanssa, jolloin Roverista tuli ainut moottoritoimittaja. Ford Zetec-, Honda Fireblade-, Yamaha Firebird- tai Suzuki Hayabusa -moottoreita tarjottiin autonsa itse kasaaville. Roverin moottorit olivat K-sarjaa nimettynä Xpower-merkkisiksi. Yhteistyö loppui kun Roverin K-sarjan valmistus lopetettiin ja moottori korvattiin vuoden 2005 mallissa Fordin Duratec-moottorilla.

Vaihdelaatikko on joko perinteinen Ford T9 (5 vaihdetta) tai Caterhamin oma 6-vaihteinen. T9 on halpa ja kestävä, mutta sen on vaihdevälitys on tarkoitettu painavempiin autoihin. 6-vaihteinen vaihdelaatikko on kallis mutta sitä pidetään täydellisenä Seven-malliin. Itsenäiset yhtiöt kuten Quaife tarjoavat vaihtoehtoja T9:lle ja jopa sekventiaalivaihdelaatikoita varakkaammille ostajille.

Kilpakäyttö

Halvasta hinnasta johtuen Caterham on ollut suosittu kerhojen keskuudessa alusta alkaen. Iso-Britanniassa sillä ajetaan erilaisissa kansallisissa ja alueellisissa merkkiluokissa. Caterhamin tehopainosuhteesta johtuen se on ollut menestyksekäs suurempia ja tehokkaampi superautoja vastaan. Kilpailukäyttö kiellettiin USAssa 60-luvulla sen ollessa "Too fast to race" ja Iso-Britaniassa kilpailukielto astui samasta syystä voimaan 70-luvulla. Sen käyttö on evätty myös FIA:n kilpailuissa ja useimmissa kansainvälistä kilpailuissa.

Katso myös

Ulkoiset linkit

Lähde

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Caterham_Cars-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.