Ero sivun ”Ford Edge” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 15: Rivi 15:
 
voimanvälitys = [[etuveto]]<br>[[neliveto]]|
 
voimanvälitys = [[etuveto]]<br>[[neliveto]]|
 
hintaluokka = |
 
hintaluokka = |
edeltäjä = [[Ford Freestar]]<br>[[Ford Explorer]]|
+
edeltäjä = ei edeltäjää|
 
seuraaja = tuotannossa|
 
seuraaja = tuotannossa|
 
samaaluokkaa = }}
 
samaaluokkaa = }}
  
'''Ford Edge''' (U387) on keskikokoinen crossover-[[SUV]], joka perustuu [[Ford]]in uuteen CD3-pohjalevyyn, joka tuli alunperin käyttöön [[Mazda6]] sedanin yhteydessä. Muita samaa pohjalevyä käyttäviä automalleja ovat [[Lincoln MKX]], [[Mazda CX-9]], [[Ford Fusion]] ja [[Mercury Milan]] sekä [[Lincoln MKZ]]. Edge esiteltiin vuoden [[2006]] Pohjois-Amerikan kansainvälisessä autonäyttelyssä Tammikuussa ja tuotanto alkoi saman vuoden syksyllä. Autot kootaan [[Oakville Assembly]]ssä, Oakvillessä, Kanadan Ontariossa. Auton ollessa crossover tyyppinen se toimii seuraajana sekä mallistosta poistetulle [[Ford Freestar]] tila-autolle sekä enemmän [[SUV]] tyylisemmälle [[Ford Explorer]]ille.
+
'''Ford Edge''' (U387) on keskikokoinen crossover-[[SUV]], joka perustuu [[Ford]]in uuteen CD3-pohjalevyyn, joka tuli alunperin käyttöön [[Mazda6]] sedanin yhteydessä. Muita samaa pohjalevyä käyttäviä automalleja ovat [[Lincoln MKX]], [[Mazda CX-9]], [[Ford Fusion]] ja [[Mercury Milan]] sekä [[Lincoln MKZ]]. Edge esiteltiin vuoden [[2006]] Pohjois-Amerikan kansainvälisessä autonäyttelyssä Tammikuussa ja tuotanto alkoi saman vuoden syksyllä. Autot kootaan [[Oakville Assembly]]ssä, Oakvillessä, Kanadan Ontariossa. Auton ollessa crossover tyyppinen se yhdistää aiempien [[Ford Freestar]] ja [[Ford Explorer]] mallien ominaisuuksia.
  
 
== Varustelu ==
 
== Varustelu ==

Versio 20. helmikuuta 2007 kello 11.48

Ford Edge
Valmistaja ja valmistusmaa Ford Motor Company, Kanada
Valmistusaika 2007
Luokka Crossover-SUV
Kori 5-ovinen maasturi
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori V6
Iskutilavuus n. 3500 cm3
Teho 265 hv
Voimanvälitys etuveto
neliveto
Kiihtyvyys -
Huippunopeus -
Kulutus
CO2-päästöt {{{päästöt}}} g/km
Hintaluokka
Edeltäjä ei edeltäjää
Seuraaja tuotannossa
Saman luokan autoja


Ford Edge (U387) on keskikokoinen crossover-SUV, joka perustuu Fordin uuteen CD3-pohjalevyyn, joka tuli alunperin käyttöön Mazda6 sedanin yhteydessä. Muita samaa pohjalevyä käyttäviä automalleja ovat Lincoln MKX, Mazda CX-9, Ford Fusion ja Mercury Milan sekä Lincoln MKZ. Edge esiteltiin vuoden 2006 Pohjois-Amerikan kansainvälisessä autonäyttelyssä Tammikuussa ja tuotanto alkoi saman vuoden syksyllä. Autot kootaan Oakville Assemblyssä, Oakvillessä, Kanadan Ontariossa. Auton ollessa crossover tyyppinen se yhdistää aiempien Ford Freestar ja Ford Explorer mallien ominaisuuksia.

Varustelu

Varustelutasot ovat SE, SEL ja SEL PLUS. SEL PLUS mallissa on yksinkertaisesti yhdistettynä Premium lisävarustepaketti ja Seating Flexibility -paketti SEL malliin.

Tekniikka

Vaihteistona on 6F, joka on kuusivaihteinen automaattivaihteisto, joka on kehitetty yhteistyössä General Motorsin kanssa.

Kehitys

Vuonna 2010 esiteltänee Edgen hybridiversio.

Moottorit

  • 3.5 (Duratec 35) - 265 hv, 339 Nm

Mitat

  • Pituus: 4 720 mm
  • Leveys: 1 925 mm
  • Korkeus: 1 700 mm
  • Akseliväli: 2 825 mm

Markkina-alue

Pohjois-Amerikka on Edgen päämarkkina-alue, mutta autoa aiotaan myydä myös 40 muussa maassa, joita ovat mm. Saudi Arabia, Jordan ja Panama.