Ford Taunus P2

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Taunus 17M
Ford Taunus 17M deLuxe
Valmistaja ja valmistusmaa Ford,
Flag of Germany.svg.png Saksa, Köln-Niehl
Valmistusaika 19571960
Luokka Ylempi keskiluokka
Kori 2- ja 4-ovinen sedan
2-ovinen avoauto (Karl Deutsch)
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori R4
Iskutilavuus 1698 cm3
Teho 60 hv
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys 23 s (0–100 km/h)
Huippunopeus 125 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Ford Rheinland
Ford V8 G78
Seuraaja Ford Taunus P3
Saman luokan autoja


Ford Taunus P2 tuli myyntiin vuonna 1957. Varusteluvaihtoehdot olivat Standard ja DeLuxe. Vuoteen 1959 saakka nämä mallit pystyi erottamaan erilaisesta maskista, kylkilistoista, takavaloista ja pölykapseleista, tämän jälkeen ulkoiset erot vähenivät kylkilistoihin ja takaluukun merkkiin. DeLuxe oli myös sisustastaan paremmin varusteltu, vakiona oli kojelaudan pehmuste, trippimittari, polttoaineen varoitusvalo, takapenkin kyynärnoja ja muovinen kattoverhoilu (Standardissa kankainen). Kaikissa P2 Taunuksissa on kolmas sivuvilkku B-pilarissa. Korimalleihin kuuluu myös 2-ovinen henkilöfarmari (Kombi) ja umpipakettiauto (Kastenwagen).

Kehitys

Korimalli säilyi koko ajan samana, pieniä koristemuutoksia ulkona ja sisällä tuli v.1959: esim katon C-pilarin ja takalasin ylälistat, etulokasuojiin tuli Köln-vaakunat, takaluukkuun Taunus-teksti lisättiin, konepellin kirjaimet muuttuivat hieman ja kojelaudan vaakaraidoitettujen alumiinilevyjen kuvio muuttui ruudulliseksi, sama ruutukuvio tuli myös mittaristoon. Oviverhoilut ja sisävetimet muuttuivat myös. Vuodesta 1959 eteenpäin saatavilla oli teräksinen liukukattoluukku. Aikaisempiin malleihin sai kankaisen haitarikattoluukun.

Moottori

Vaihteistona autossa on 3- tai 4-vaihteinen manuaali, joka vuodesta 1959 eteenpäin oli kokonaan synkronoitu. Saatavilla oli myös ylivaihde ja Saxomat automaattikytkin.

Malli Moottori Iskutilavuus Teho Vääntö
1.7 R4 1698 cm3 44 kW (60 hv) @ ? r/min ? Nm @ ? r/min

Lähteet

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Ford_Taunus_P2-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.