Jaguar X-Type

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 21. heinäkuuta 2006 kello 12.35 – tehnyt 84.230.190.99 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

X-type on Jaguarin ensimmäinen auto keskikokoisten perheutojen luokassa. Mallin suunnittelussa käytettiin hyväksi emoyhtiön tuotteita, X-type jakaa pohjalevyn Ford Mondeon kanssa. Muu suunnittelu on toki Jaguarin omaa, ja auto onkin aivan oma tuotteensa sekä ulkonäön, tyylin että ominaisuuksiensa puolesta.

X-type tuotiin markkinoille 2001. Kohderyhmät olivat BMW 3-sarjaa ja C-tyypin Mercedes-Benz-asakkaat, mutta myös Jaguaristit jotka syystä tai toisesta halusivat siirtyä pienempään malliin. Niin malli suunniteltiin vastaamaan Jaguariin yleisesti liitettyjä laatu- ja ominaisuusaodotuksia. Alkupään mallit olivat kaikki 4-ovisia sedaneja, ja niissä oli kakissa neliveto. Koneina käytettiin 2.5 ja 3.0 litraisia V6-koneita, 194 ja 231 bhp.

Maaliskuussa 2002 mallisto kasvoi etuvetoisella 2.0 litraisella niinikään V6-koneella.

Mallisarjaan tuotiin sittemmin myös kaksi varsinaista Jaguar-uutuutta: 2-litrainen diesel - ensimmäinen Jaguarissa (vaikkain AJ6-konetta suunnitellessa sen materiaalivahvuudet tehtiin sellaiseksi että se voisi olla myös diesel. Tällaisesta vaihtoehosta kuitenkin 80-luvulla vielä nähtiin parhaaksi pidättäytyä). sekä farmari, Estate. 2006 mallivuodelle tuli vielä uusi 2.2 turbodiesel joka on osoittautunut 2.0D:n kanssa hyvin suosituiksi vaihtoehdoiksi.