Muokataan sivua Jaguar XJ

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 26: Rivi 26:
 
[[Kuva:800px-Daimler42.jpg|150px]]
 
[[Kuva:800px-Daimler42.jpg|150px]]
  
XJ Series I oli varsin edistyksellinen auto jo syntyessään. Jaguar käytti voimanlähteenä tuttua ja hyväksi todettua [[Jaguar XK-moottori|XK-konetta]], [[R6|suoraa kuutosta]]. [[Jaguar XJ6|XJ6:n 4,2-litrainen]] oli peruskone, mutta markkinoille, joilla se verotuksellisistä syistä oli tarpeellista, tuotiin myös 2,8-litrainen versio. Mallisarjasta löytyi perusversio, paremmin varusteltu Sovereign sekä huippuna [[Daimler Company|Daimler]]. XJ nosti Jaguarin uudelle mukavuus- ja ajo-ominaisuustasolle. Erittäin edistyksellinen jousitus yhdessä suorituskykyisen koneen kanssa tekivät siitä todellisen maantiekiitäjän. Jaguar hävisi vain niukasti Vuoden Auto-tittelin vuonna [[1968]] [[Peugeot 504]]:lle.  
+
XJ Series I oli varsin edistyksellinen auto jo syntyessään. Jaguar käytti voimanlähteenä tuttua ja hyväksi todettua [[Jaguar XK-moottori|XK-konetta]], [[R6|suoraa kuutosta]]. [[Jaguar XJ6|4,2-litrainen]] oli peruskone, mutta markkinoille, joilla se verotuksellisistä syistä oli tarpeellista, tuotiin myös 2,8-litrainen versio. Mallisarjasta löytyi perusversio, paremmin varusteltu Sovereign sekä huippuna [[Daimler Company|Daimler]]. XJ nosti Jaguarin uudelle mukavuus- ja ajo-ominaisuustasolle. Erittäin edistyksellinen jousitus yhdessä suorituskykyisen koneen kanssa tekivät siitä todellisen maantiekiitäjän. Jaguar hävisi vain niukasti Vuoden Auto-tittelin vuonna [[1968]] [[Peugeot 504]]:lle.  
  
 
Vuonna [[1972]] Jaguar toi XJ:n nokalle myös 5,3-litraisen [[V12]]-koneen - Jaguarina XJ12 ja Daimler-versiona Double Six.
 
Vuonna [[1972]] Jaguar toi XJ:n nokalle myös 5,3-litraisen [[V12]]-koneen - Jaguarina XJ12 ja Daimler-versiona Double Six.

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki AutoWikiin tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi GNU Free Documentation License 1.2 -lisenssin mukaisesti (AutoWiki:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan armottomasti ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)