Ero sivun ”Mercedes-Benz Tourismo” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
Rivi 1: Rivi 1:
Mercedes-Benz Tourismo on Mercedes-Benzin tilausajoon valmistama linja-auto. Tourismosta on saatavana eri koripituuksia, akselimäärän ollessa kaksi tai kolme. Paikkamäärät vaihtelevat 44-55 paikan välillä riippuen korin pituudesta. Tourismon kori on uudistettu vuonna 2007. Ensimmäiset uuden korimallin Tourismot tilattiin Tsekkiin ja ne olivat kaksiakselisia. Korien pituus vaihtelee 12.14-13.99 metriin.
+
'''Mercedes-Benz Tourismo''' on [[Mercedes-Benz]]in tilausajoon valmistama [[linja-auto]]. Tourismosta on saatavana eri koripituuksia, akselimäärän ollessa kaksi tai kolme. Paikkamäärät vaihtelevat 44-55 paikan välillä riippuen korin pituudesta. Tourismon kori on uudistettu vuonna [[2007]]. Ensimmäiset uuden korimallin Tourismot tilattiin Tsekkiin ja ne olivat kaksiakselisia. Korien pituus vaihtelee 12,14-13,99 metriin.
  
Moottorit
+
==Moottorit==
  
Uusissa Tourismoissa käytetään erittäin vähäpäästöisiä Bluetec4-moottoreita. Niissä käytetään SCR-dieselteknologiaa. Selective Catalytic Reduction vähentää typpi- ja hiilidioksidipäästöjä. Moottoreita on erikokoisia, suurimmat tuottavat yli 400 hevosvoimaa.  
+
Uusissa Tourismoissa käytetään erittäin vähäpäästöisiä Bluetec4-moottoreita. Niissä käytetään SCR-dieselteknologiaa. Selective Catalytic Reduction vähentää typpipäästöjä. Moottoreita on erikokoisia, suurimmat tuottavat yli 400 hevosvoimaa.  
  
Historia
+
==Historia==
 +
 
 +
Mercedes-Benz Tourismoa on valmistettu vuodesta [[1996]].
  
Mercedes-Benz Tourismoa on valmistettu vuodesta 1996. Tourismon ensimmäisen sukupolven autoja on edelleen liikenteessä.
 
 
{{Korjattava/kuvitus}}
 
{{Korjattava/kuvitus}}
 +
 +
[[Luokka:Linja-autot]]
 +
[[Luokka:Mercedes-Benz|Tourismo]]
 +
[[Luokka:Mallit|Tourismo]]

Nykyinen versio 7. tammikuuta 2010 kello 17.14

Mercedes-Benz Tourismo on Mercedes-Benzin tilausajoon valmistama linja-auto. Tourismosta on saatavana eri koripituuksia, akselimäärän ollessa kaksi tai kolme. Paikkamäärät vaihtelevat 44-55 paikan välillä riippuen korin pituudesta. Tourismon kori on uudistettu vuonna 2007. Ensimmäiset uuden korimallin Tourismot tilattiin Tsekkiin ja ne olivat kaksiakselisia. Korien pituus vaihtelee 12,14-13,99 metriin.

Moottorit[muokkaa]

Uusissa Tourismoissa käytetään erittäin vähäpäästöisiä Bluetec4-moottoreita. Niissä käytetään SCR-dieselteknologiaa. Selective Catalytic Reduction vähentää typpipäästöjä. Moottoreita on erikokoisia, suurimmat tuottavat yli 400 hevosvoimaa.

Historia[muokkaa]

Mercedes-Benz Tourismoa on valmistettu vuodesta 1996.


Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.