Nismo

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 9. marraskuuta 2010 kello 14.41 – tehnyt 82.181.181.12 (keskustelu) (Nismo autoja)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nissan Motorsport
Nismo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Japan.svg.png Japani, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1984
Autokonserni Nissan-Renault
Vuotuinen valmistusmäärä -
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa -
Suomen maahantuoja -
Suosituin malli -


Nismo (lyhenne sanoista Nissan Motorsport) on vuonna 1984 perustettu Nissan Motor Companyn suorituskykyisimpiä automalleja valmistava yritys.

Yleistä

Nismo on osallistunut All Japan Sports Prototype Championshipiin, Formula Nipponiin, Japanese Touring Car Championshipiin, Le Mansin 24 tunnin ajoihin ja Daytonan 24 tunnin ajoihin. Nykyään Nismo osallistuu Super GT:en.

Nismo suunnittelee ja valmistaa monia viritysosia Nissan autoihin mukaanlukien korisarjat, alumiinivanteet, moottorin ja jousituksen osat.

Useimpiin Datsun, Nissan ja Infiniti merkkisiin autoihin saa viritysosia Nismolta, joko tuotannosta tai vanhasta varastosta. Esimerkiksi Nismo myy sellaisia osia kuin hiomattomia nokka-akseliaihioita, viritys nokka-akseleita, mäntiä, yms. KA24E-moottoriin, jota käytettiin Nissanin pienessä avolava-autossa monia vuosia ja sitä käytettiin myös 19891990 mallisessa 240SX:ssä, joka on suosittu auto Import-scenessä (erityisesti driftaajat) Pohjois-Amerikassa.

Nismo esitteli hiljattain Skyline GT-R R34 V-Spec:stä kokonaisen auton, Z-tunen. Koska osia oli rajattu määrä, Nismo pystyi tekemään vain 20 autoa. Kokonainen auto maksaa 17745000 Yen (119660 EUR, 7. Joulukuuta 2005) Japanissa. Moottori on RB26DETT Z2 (normaali GT-R-moottori iskutilavuus suurennettuna 2,8 litraan ja Nismon varta vasten Z2:een suunniteltuja osia). Kaikki Z-Tunet on jo myyty. Auto painaa 1600 kg. Yhdysvalloissa Nissan myy Nissan Frontier Nismo Editionia, joka on yksinkertaisesti Nissan Frontier Nismon viritysosilla, tarjottuna osana perusmallia, lupaavimpana Nismo Bilstein off-road performance-iskunvaimentimet, suunniteltu off-road-kilpailuun.

Nismo autoja

Aiheesta muualla

Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.