Rivi-6

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 9. helmikuuta 2006 kello 12.39 – tehnyt 82.181.222.51 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rivi-6 on polttomoottorityyppi, jossa on kuusi sylinteriä yhdessä rivissä.

Se on luontaisesti täysin tasapainossa vapaiden massavoimien ja momenttien suhteen, joten se ei vaadi tasapainoakseleita.

Yleensä rivikuutosta käytetään 2,5–4,0 -litran sylinteritilavuudella olevissa moottoreissa. Joskus tätä moottorityyppiä käytetään myös pienemmissä tehokkaammmissa moottoreissa, nämä ovat kuitenkin melko kalliita valmistaa ja fyysisesti pidempiä kuin vaihtoehtoiset moottorityypit. Pienin tuotanto-rivikuutonen oli vuoden 1927 Alfa Romeo 1500:sessa, iskutilavuudeltaan vain 1,5 litraa. Suurimmat löytyvät traktori-traileri yhdistelmistä ja joistakin hitaista diesel rahti- ja matkustajalaivoista. Näissä moottoreissa tilavuus voi olla yli 1000 litraa.

Rivikuutoset olivat historiallisesti yleisempiä kuin V6-moottorit, pääasiassa siitä syystä että moottorin pituudella ei ollut väliä takavetoisissa autoissa ja osin syystä että oli vaikeampaa tehdä tasaisesti käyvä V6 (toisin kuin crossplane V8). Etuvedon, autojen koon pienentymisen ja moottorin poikittaisen sijoituksen yleistyessä V6-moottoreista tuli yhä yleisempiä.

Rivi-6 moottorit Euroopassa

Monet valmistajat ovat valmistaneet autoja rivikuutosella varustettuna. Esim. BMW ja Volvo tuottavat automalleja rivikuutosilla. BMW:t ovat takavetoja mutta Volvot ovat etuvetoja ja käyttävät silti poikittaista rivimoottoria.

Myös Mercedes-Benz valmisti monia rivi-6 moottorilla olevia malleja, mutta on nykyisin hylännyt moottorityypin ja kehittää ainoastaan V6-moottoreita.

BMW on yksi harvoista valmistajista joka pitää kiinni rivi-6 konfiguraatiosta, se valmistaa bensiini ja turbodiesel moottoreita 2,0 ja 3,2 litran välillä.

Myös Opel on käyttänyt rivi-6 moottoria 1970-luvulta 1990-luvun alkuun, kooltaan 2,5 - 4,0 litraa. Moottorit olivat Opelin huippumalleissa kuten Monza, Omega ja Commodore.

Rivi-6 moottorit Isossa-Britanniassa

Rivi-6 oli perustyyppinä Brittiläisissä urheilu- ja luxusautoissa monta vuotta. Rolls-Royce käytti rivi-6 moottoria siihen asti kunnes autojen suunnittelu teki V8-moottoreista sopivampia.

Jaguar käytti niitä vuodesta 1949 1990-luvun puoliväliin (Jaguar XK6-moottori), kunnes Fordin sinnikkyyden vuoksi alkoivat käyttämään V8-moottoreita. Myös Aston Martin käytti rivikuutosia monia vuosia

Triumphin kompakti rivi-6 oli voimanlähteenä sen huippu sedan ja urheiluautoissa 1950-luvun puolivälistä 1970-luvun puoleen väliin asti.

Brittiläinen urheiluautoja valmistava TVR on suunnitellut oman rivikuutosen, nimeltään TVR Speed Six.

Rivi-6 moottorit Yhdysvalloissa

Tämän tyyppiset moottorit olivat suosittuja Yhdysvalloissa ennen toista maailmansotaa keskiluokan autoissa. Suurin osa autovalmistajista aloitti rivikuutosten valmistuksen kun autot kasvoivat liian isoiksi rivineloselle, Ford siirtyi suoraan V8-moottoreihin.

Sodan jälkeen suuremmat autot vaativat suuremmat moottorit ja rivikuutosesta tuli taloudellisten autojen perusmoottori. Tällä ajanjaksolla suurimmassa osassa Amerikkalaisia autoja oli V8.

1970-luvulla autojen koko alkoi jälleen pienentyä ja tavoite kompaktiin kokoon tuli mahdolliseksi V6-moottoreilla, rivikuutoset tulivat harvinaisiksi Amerikkalaisissa autoissa poislukien kuorma- ja pakettiautot. Jeep oli poikkeus sääntöön, se sai nokalleen AMC:n rivi-6 moottorin 1972. 1987 se sai tehokkaamman 4 litraisen version. AMC:n 4 litran moottorin käyttö vähentyi Jeepeissä 2002 kun Jeep Cherokee korvattiin Jeep Libertyllä.Jeep Wrangler on ainut auto jossa se on saatavana.

2001 General Motors esitteli uuden Atlas rivimoottoriperheen, käyttääkseen sitä Chevrolet TrailBlazer ja GMC Envoy autoissa.

Ford käyttää yhä rivikuutosia, 24-venttiilistä 4,0 litraista Australian Ford Falconissa.

Rivi-6 moottorit Aasiassa

Japanilaiset ovat käyttäneet moottoria menestyksekkäästi 1960 luvulta henkilö- ja urheiluautoissa ja joissakin SUV malleissa. Datsun sekä Toyota olivat ensimmäisten käyttäjien joukossa, tosin Prince Motors ja muutkin käyttivät niitä tuohon aikaan.

Toyota aloitti M-sarjan moottoreilla ja myöhemmin G ja JZ sarjan moottoreilla. Datsun aloitti H-sarjan mootttorilla ja myöhemmin L ja RB sarjoilla (käytetty Nissan Skylinessa 'R34' malliin asti). 1990 Toyota esitteli vastaavat moottorit kaikille viidelle autosarjalle: G Altezza, M ja sen seuraajan JZ Suprassa ja F ja sen seuraajan FZ Land Cruiserissa. 2000-luvulla Toyotalla on yhä FZ-, G- ja JZ-sarjan moottorit.

Koreassa GM:n Daewoon Magnus (myyty ulkomailla nimillä Chevrolet Evanda, Chevrolet Epica tai Suzuki Verona) on Daewoon suunnittelemalla rivi-6 moottorilla.

Diesel rivi-6 moottorit

Rivikuutonen dieselmoottoreissa suuremmilla iskutilavuuksilla on yleisesti käytössä teollisuuden ajoneuvoissa. Moottorin tasainen käynti tekee siitä halutun teollisuuskäytössä. Lisäksi rivi-6 moottori on rakenteeltaan yksinkertaisempi kuin vastaava V6 tai V8, siinä on vain yksi sylinterikansi ja puolet V-moottorin nokka-akseleista.

Polttomoottorityypit
Rivi 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14
V 2, 4, 6, 8, 10, 12, 16, 18, 20, 24
Bokseri 2, 4, 6, 8, 12, 16
W 8, 12, 16, 18, 32
Muut rivimoottorit H, VR5, VR6, VR8, Vastakkaismäntämoottori, U (Neliö)
Muut Tähtimoottori, Kiertomäntämoottori, Wankel-moottori

Lähde

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Straight-6-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.