Toyopet

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Toyopet on Toyotan käyttämä merkki, jonka merkkisinä Toyota valmisti autoja vuodesta 1947 1960-luvulle asti. Sen jälkeen Toyota on myynyt autoja omalla nimellään. Suomeen Toyopet-autoja ei ole tuotu, vaan maahantuonnin alkaessa 1964 kaikki autot myytiin Suomessa Toyota-merkkisinä.

Ensimmäinen Toyopet oli Toyopet Model SB, jota valmistettiin 1947–1963.

1940-luvun lopulta lähtien Japanin tärkeimmät autonvalmistajat olivat Toyota ja Nissan, mutta niiden mallit eivät olleet vielä kilpailukykyisiä ulkomaalaisten autojen kanssa. Esimerkiksi vuonna 1952 2-ovinen Toyopet (20 kW, 27 hv) maksoi Japanissa enemmän kuin uusi neliovinen 8-sylinterinen Ford kuljetus- ja tullikuluineen. Ulkomaalaiset autot hallitsivat tuolloin Japanin automarkkinoita. Kesästä 1952 lähtien useat japanilaiset autonvalmistajat (mutta ei Toyota) sopivat ulkomaisten valmistajien kanssa näiden kehittämien autojen valmistamisesta ja kokoamisesta Japanissa lisenssillä. Näiden lisenssimallien pohjalta japanilaiset autonvalmistajat Nissan (Austin A40, A50), Isuzu (Hillman Minx), Hino (Renault 4 CV) ja Mitsubishi (Jeep) kehittivät vähitellen omaa tuotantoaan ja omia mallejaan. Toyotalla ja Nissanilla oli myös omaa henkilöautotuotantoa ja -suunnittelua.

Toyopet Crown Model RS-L (vientimalli) 1957

Vuonna 1955 Toyota toi markkinoille omaa suunnittelua olevan Toyopet Crownin. Se oli ulkonäöltään amerikkalaistyyppinen, mutta kooltaan suunnilleen eurooppalaisten kokoinen. Myöhemmin ilmestynyt pienempi Corona otti vaikutteita eurooppalaisista autoista. Näillä kahdella mallilla Toyota oli edelläkävijä Japanin omassa henkilöautotuotannossa. [1]

1950-luvun lopulla Japanin hallitus asetti ulkomaisille autoille tuontikiintiöt ja korkeat tullit, jonka seurauksena ulkomaisten autojen osuus myydyistä autoista supistui Japanin markkinoilla vuonna 1959 vain 2,5 prosenttiin. Tämän tuonnin rajoittamisen seurauksena Japanin omat autonvalmistajat saivat tuotteensa paremmin kaupaksi kotimarkkinoilla.

Toyota aloitti viennin Yhdysvaltoihin vuonna 1957. Tuolloin autot myytiin Toyopet-merkkisinä. Toyopet RS Crownia ei kuitenkaan myyty Yhdysvalloissa kuin alle 2000 yksilöä vuoteen 1961 mennessä, joten Toyotan ensimmäinen vientiyritys selvästi epäonnistui. Myöhemmät Toyota-merkkisinä myydyt autot menestyivät paljon paremmin. Toyopet Crown oli alitehoinen, epämukava ja varustelukaan ei ollut kovin hyvä. Myös kahden ja puolen tuhannen dollarin hinta oli kallimpi kuin halvimmat eurooppalaiset kilpailijat. Toyopet Crownin sisätilat ja koristelu olivat kuitenkin hyvätasoisia 2500 dollarin myyntihintaan. Vaunu kiihtyi nollasta 60 mailiin noin 24 sekunnissa. Toinen alkuvuosina Yhdysvaltoihin viety malli oli Model BJ-maastoauto (Land Cruiser), jonka rakenteissa oli yhtäläisyyksiä Willys Jeepiin.

Malleja

Muuta

Vuonna 1954 Japanissa oli vain kolme autonvalmistajaa, Toyopet (eli Toyota), Ohta ja Datsun. Useimmat mallit olivat pikkuautoja, joissa oli varsin heikko moottori, mihin vaikutti materiaalipulan ohella Japanin pienoisautoja suosiva verotus. (Tekniikan Maailma 2/1954)

Lähteet

  • Mobilisti 6/1992
  • Tekniikan Maailma 2/1954
  1. Mobilisti 6/1992, sivut 28-29

Aiheesta muualla