Ero sivun ”Työntötankomoottori” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Sanajärjestys korjattu.)
 
(4 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Kuva:Tyontotankomoottori.jpg|right|250px|Työntötankomoottori]]
 
[[Kuva:Tyontotankomoottori.jpg|right|250px|Työntötankomoottori]]
  
'''Työntötankomoottorissa''' eli OHV-moottorissa (Over Head Valve) [[nokka-akseli]] sijaitsee [[lohko]]ssa, nokilla nostetaan työntötankoa, joka nostaa [[keinuvipu]]a kannessa, jonka toinen pää painaa [[venttiili]]ä.
+
'''Työntötankomoottorissa''' eli OHV-moottorissa (Over Head Valve) [[nokka-akseli]] sijaitsee [[lohko]]ssa, nokilla nostetaan työntötankoa, joka nostaa kannessa [[keinuvipu]]a , jonka toinen pää painaa [[venttiili]]ä.
  
Työntötankomoottorit ovat yleensä vanhempaa aikakautta, ja nykyään valmistetaan pääasiassa ainoastaan [[SOHC]]- ja [[DOHC]]-moottoreita.  
+
Henkilöautoissa työntötankomoottorit ovat yleensä vanhempaa aikakautta, ja nykyään valmistetaan pääasiassa ainoastaan [[SOHC]]- ja [[DOHC]]-moottoreita. Työkoneissa kyseinen moottorityyppi on vielä yleinen.
  
Työntötankomoottoreiden hyvinä puolina voidaan mainita hiukan [[OHC]]/[[DOHC]]-moottoreita matalampi kansi, helppo kansiremontti (ei [[jakohihna]]a/ketjua) ja rakenne on yksinkertainen. Huonoja puolia ovat suurempi polttoaineenkulutus ja useat välykset, jotka aiheuttavat ongelmia yläkierroksilla. Lisäksi työntötangot ja keinuvivut tuovat noin 15 % lisää massaa venttiilikoneistoon hukaten tehoja.
+
Työntötankomoottoreiden hyvinä puolina voidaan mainita hiukan [[OHC]]/[[DOHC]]-moottoreita matalampi sylinterinkansi, helppo sylinterikannen irrotus ja asennus (ei [[jakohihna]]a tai -ketjua) ja rakenne on yksinkertainen. Huonoja puolia ovat suurempi polttoaineenkulutus ja useat välykset, jotka aiheuttavat ongelmia suuremmilla käyntinopeuksilla. Lisäksi työntötangot ja keinuvivut tuovat noin 15 % lisää massaa venttiilikoneistoon aiheuttaen tehohäviötä.
  
  

Nykyinen versio 17. syyskuuta 2018 kello 13.32

Työntötankomoottori

Työntötankomoottorissa eli OHV-moottorissa (Over Head Valve) nokka-akseli sijaitsee lohkossa, nokilla nostetaan työntötankoa, joka nostaa kannessa keinuvipua , jonka toinen pää painaa venttiiliä.

Henkilöautoissa työntötankomoottorit ovat yleensä vanhempaa aikakautta, ja nykyään valmistetaan pääasiassa ainoastaan SOHC- ja DOHC-moottoreita. Työkoneissa kyseinen moottorityyppi on vielä yleinen.

Työntötankomoottoreiden hyvinä puolina voidaan mainita hiukan OHC/DOHC-moottoreita matalampi sylinterinkansi, helppo sylinterikannen irrotus ja asennus (ei jakohihnaa tai -ketjua) ja rakenne on yksinkertainen. Huonoja puolia ovat suurempi polttoaineenkulutus ja useat välykset, jotka aiheuttavat ongelmia suuremmilla käyntinopeuksilla. Lisäksi työntötangot ja keinuvivut tuovat noin 15 % lisää massaa venttiilikoneistoon aiheuttaen tehohäviötä.


Työntötanko[muokkaa]

Työntötanko on tanko, jolla ohjataan nokka-akselin "nosto" keinuvipuun, joka taas liikuttaa venttiiliä.


Katso myös[muokkaa]