Volvo S60 (Y20)

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 18. joulukuuta 2009 kello 18.57 – tehnyt Okkim (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Fiesta mk6.jpg Tämä artikkeli tai kappale sisältää tietoa tulevaisuuden autosta, jonka odotetaan ilmestyvän tai on ilmoitettu ilmestyvän markkinoille.
Tieto voi olla epätarkkaa, mutta on yleensä peräisin autonvalmistajan lehdistötiedotteista tai muista uutislähteistä.
Tulevien mallien ominaisuudet ja tekniset tiedot voivat kuitenkin muuttua merkittävästi, kun auton valmistusajankohta lähenee ja tietoa saadaan lisää.
Tulevien mallien markkinoille tulo voi myös viivästyä tai ne voidaan perua jopa kokonaan.

Volvo S60n uudempi malli ilmestyy vuonna 2010. Malli korvaa vanhan Volvo S60n ja Volvo S40n. Autosta tulee myös farmarimalli Volvo V60. Kokoluokassa on jo nyt myynnissä maasturimalli Volvo XC60. Lisäksi auton sisarmalli Volvo C70 saa samanlaisen muotoilun kuin perusmalli ja nimeksi muuttunee C60.

Mallin ominaisuudet

Volvo on luvannut mallin korvaavan vanhat S40- ja S60-sedanit. Siinä missä S60-mallin kokoluokka oli häilyvä, on se nyt varmuudella alempaa keskiluokkaa ja kilpailee täten muunmuassa Mercedes-Benz C-sarjan kanssa, kun taas ennen mallin kilpailijoihin kuuluivat Volkswagen Passatin kaltaiset autot. Volvo on mallin myötä pyrkinyt kehittämään premium-osaamistaan ja siirtynyt muunmuassa muodikkaaseen ja urheilulliseen muotoiluun, siinä missä vanha malli sai muiden Volvojen tapaan kritiikkiä tunnusominaisesta konservatiivisuudesta muotoilussa. Volvo haluaa kuitenkin säilyttää statuksensa turvallisena autona ja autoon tulee Volvo XC60n tapaan City Safety-järjestelmä, joka lisää näkyvyyttä sekä yllättäen jalankulkijaturvallisuutta.