Ransom E. Olds

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ransom E. Olds suunnilleen vuonna 1920.

Ransom Eli Olds (3. kesäkuuta 1864 – 26. elokuuta 1950) oli amerikkalaisen autoteollisuuden pioneeri. Hänen mukaansa saivat nimensä Oldsmobile- ja REO-merkit. Olds rakensi ensimmäisen höyryautonsa jo vuonna 1887[1] ja ensimmäisen bensiinikäyttöisen autonsa vuonna 1896. Modernin kokoonpanolinjan ja sen peruskonseptin kehittäminen voidaan lukea Oldsin ansioksi. Hän käytti tuotantolinjaa jossa autot siirettiin työpisteeltä seuraavalle, työntekijöiden pysyessä paikoillaan, ensimmäisen bensiinimoottorisen massatuotantoauton, Oldsmobile Curved Dashin valmistamiseen vuodesta 1901 alkaen.

Henkilöhistoria[muokkaa]

Olds syntyi Ohion Genevessä, seppä ja valumallintekijä Plinius Fiske Oldsin ja hänen vaimonsa Sarah Whipple Oldsin nuorimpana poikana. Hänen vanhempansa muuttivat perheen Ohion Clevelandiin kun Olds oli vielä lapsi. Lopulta he asettuivat Lansingiin, Michiganin osavaltioon, missä Olds kävi lukion. Tämän jälkeen hän lopetti opiskelunsa, voidakseen työskennellä kokopäiväisesti P.F. Olds & Son - perheyrityksessä. Yritys valmisti ja myi höyrykoneita, mutta ansaitsi suurimman osan rahoistaan ​​korjaamalla niitä. Olds avioitui Metta Ursula Woodwardin kanssa Lansingissa 5. kesäkuuta 1889.

Auto- ja moottoriteollisuus[muokkaa]

Olds valmisti perheyrityksessä neljä autoa, jonka jälkeen hän 21. elokuuta 1897 perusti lansinglaisten sijoittajien kanssa autojen tuotantoa varten oman yhtiön, Olds Motor Vehicle Companyn. Saman vuoden marraskuussa höyrykoneita valmistanut perheyritys P.F. Olds & Son muutti nimekseen Gasoline Engine Works, yhtiön siirtyessä valmistamaan polttomoottoritekniikkaan nojaavia paikallisvoimakoneita sekä pienempiä bensiinimoottoreita R.E. Oldsin autoihin. Ransom Eli Oldsista oli tullut molempien yhtiöiden suurin osakkeenomistaja ja hän fuusioi ne toukokuussa 1899. Uuden yhtiön nimeksi annettiin Olds Motor Works. Kupari- ja puutavaramagnaatti Samuel L. Smith osti yrityksen vuonna 1899 ja se siirrettiin Lansingista Detroitiin. Smith oli yhtiön hallituksen puheenjohtaja kun taas Oldsista tuli sen toimitusjohtaja.

Vuoteen 1901 mennessä Olds oli rakentanut 11 prototyyppiajoneuvoa, joista vähintään yksi jokaisella tuon aikakauden käyttövoimista: höyry, sähkö ja bensiini. Olds Motor Worksille oli Detroitiin valmistunut Amerikan ensimmäinen varta vasten autojen kokoonpanoa varten suunniteltu tehdas valmistuslinjoineen. Samana vuonna tulipalo tuhosi tehtaan sekä siellä olleet prototyypit, lukuunottamatta yhtä, jonka työntekijät onnistuivat pelastamaan liekeistä. Yhtiön toiminta siirrettiin takaisin Lansingiin ja Oldsmobile Curved Dash otettiin tuotantoon.

Ransom E. Olds oli ensimmäinen johtaja, jonka autotehtaassa otettiin käyttöön linjatyöskentelyn metodit. Sen sijaan että auto oltaisiin koottu alusta loppuun valmiiksi yksitäiskappaleena, ne valmistettiin työlinjalla jonka yhdessä pisteessä kiinnitettiin ainoastaan tietyt komponentit, jonka jälkeen auto jatkoi seuraavalle asemalle. Oldsin tehtaassa ei vielä ollut liikkuvaa hihnaa autojen siirtoon, kuten myöhemmin Fordilla, vaan autot siirrettiin työpisteeltä toiselle miesvoimalla. Linjatuotannon myötä tehdas pääsi tuotantolukuihin, jotka nostivat merkin Amerikan suurimmaksi autojen valmistajaksi. Massatuotannon myötä "Cuved Dashin" hinta onnistuttiin pitämään edullisena, mikä lisäsi sen houkuttavuutta.

Samuel L. Smithin poika Frederic L. Smith, joka oli yhtiön pääomistajia ja toimi OMW:n talousjohtajana, otti Oldsin kanssa usein yhteen, kunnes Fred Smith erotti Oldsin toimitusjohtajan tehtävästä vuonna 1904. Olds jätti perustamansa yhtiön taakseen ja aloitti alusta. Hän perusti Lansingiin autojen valmistusta varten yhtiön nimeltä R.E. Olds Motor Car Company. Sen nimi muutettiin nopeasti muotoon REO Motor Car Company, jotta vältyttäisiin oikeusjutulta Olds Motor Worksin kanssa. Vuoteen 1907 mennessä REO oli yksi yhdysvaltojen neljästä suurimmasta autonvalmistajasta, jonka talous oli kunnossa ja tulos voitollista.

Vuoden 1908 jälkeen, huolimatta Oldsin suunnittelemien parannettujen autojen käyttöönotosta, REO:n osuus automarkkinoista laski Fordin ja General Motorsin kaltaisten nousevien yritysten tullessa kuvaan. Vuonna 1915 Olds luopui toimitusjohtajan tittelistä ja kahdeksan vuotta myöhemmin hän päätti toimikautensa myös yhtiön presidenttinä, säilyttäen hallituksen puheenjohtajan tehtävän. Yhtiön laajenemisohjelman epäonnistuminen ja suuren laman vaikutukset aiheuttivat sellaisia tappioita, että Olds katkaisi eläkkeellä olonsa vuonna 1933 ja otti REO:n operatiivisen johdon uudelleen hallintaansa, mutta erosi vuonna 1934.

Muuta[muokkaa]

Vuonna 1934 Olds jätti vastamäntä-dieselmoottorin patenttihakemuksen.[2]

Vuonna 1946 Ransom E. Olds liitettiin Automotive Hall of Fameen.

Lähteet[muokkaa]

  1. 1887 Oldsmobile Steam Carriage – conceptcarz.com, Viitattu: 10. syyskuu 2022.
  2. Daniel Strohl: Ransom Eli Olds and the supercharged two-stroke diesel – Hemmings, Viitattu: 10. syyskuu 2022.