Škoda Octavia (Typ 5E)
Škoda Octavia (Typ 5E) | |
---|---|
Valmistaja ja valmistusmaa | Škoda Auto a.s., Tsekki, Mladá Boleslav [1] Venäjä Nižni Novgorod [2] Intia, Aurangabad [3] |
Valmistusaika | 2012 – 2019 |
Luokka | Keskiluokka |
Kori | 5-ovinen liftback 5-ovinen farmari |
Suunnittelija | Jozef Kabaň |
Pohjalevy | VAG MQB -pohjalevy |
Moottori | R4 |
Iskutilavuus | 1390–1984 cm3 |
Teho | 55–147 kW |
Voimanvälitys | Etuveto, Neliveto |
Kiihtyvyys | 7,3–15,9 s (0–100 km/h) |
Huippunopeus | 170–240 km/h |
Kulutus | 4,4–8,7 l/100 km (yhd. EU) |
CO2-päästöt | 114–207 g/km |
Hintaluokka | 20.600–36.100 € (2009) |
Edeltäjä | Škoda Octavia (Typ 1Z) |
Seuraaja | Škoda Octavia IV |
Saman luokan autoja | Audi A3 (8V) Seat Leon (5F) Volkswagen Golf VII |
Pääartikkeli: Škoda Octavia
Kolmannen sukupolven Octavia sai ensiesittelynsä vuoden 2012 joulukuun puolivälissä, Mladá Boleslav'n kaupungissa sijaitsevassa Škoda-museossa pidetyssä paljastustilaisuudessa. Liftback-mallin valmistus aloitettiin Škodan Mladá Boleslav:n tehtaalla 17. päivänä joulukuuta 2012 ja ensimmäiset autot tulivat myyntiin helmikuussa 2013. Saman vuoden huhtikuussa aloitettiin farmarimallin tuotanto. Molemmat korimallit valmistetaan Volkswagen Groupin MQB -pohjalevylle.
Sisällysluettelo
Yleistä
Korin valmistuksessa käytettyjen erikois- ja suurlujuusteräslaatujen ansiosta kolmannen sukupolven Octavia on 102 kg edeltäjäänsä kevyempi. Tämä taas näkyy pienempänä polttoaineenkulutuksena ja vähäisempinä CO2-päästöinä. Škodan energiapihin GreenLine-version kulutus on alimmillaan 3,4 litraa dieselöljyä sadalla kilometrillä, hiilidioksidipäästöjen ollessa 89 g/km. Liftback-mallin tavaratilan vetoisuus on 590 l ja farmarimallin 610 l. Mallin hinta on onnistuttu pitämään lähellä edeltäjänsä tasoa, mm. joitain rakenteita yksinkertaistamalla. Esimerkiksi edeltäneessä mallissa ollut takapyörien monivarsituenta on, 110 kW:n teholuokkaan asti, vaihtunut yhdystukiakseliin.
Liftback-versio tuli myyntiin helmikuun 2013 puolivälissä ja ensimmäiset farmarimallit lähtivät toimitukseen 25. päivänä toukokuuta. Tämän jälkeen mallisto on laajentunut suorituskykyisellä RS- ja nelivetoisella Scout-versiolla, jonka lisäksi RS:n moottorivalikoimaan täydennettiin siten, että se on valittavissa joko bensiini- tai dieselmoottorilla.
Kolmannen sukupolven Octavian ajoturvallisuutta lisääviin varusteisiin kuuluuvat mm. lukkiutumattomat jarrut (ABS), Front Assistant – automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja automaattijarrutus, Lane Assistant -kaista-avustin, Driver Activity Assistant - kuljettajan vireystason tunnistusjärjestelmä sekä Multi-collision Brake -monitörmäysjarrujärjestelmä, jonka toimintaperiaate on että jos sattuu onnettomuus, jossa kuljettajan tai etumatkustajan turvatyyny laukeaa, auto tekee automaattijarrutuksen. Euroopan markkina-alueelle tarkoitetuissa malleissa on kuljettajan sekä etumatkustajan turvatyynyjen lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan istuimen sivuturvatyynyt, jotka suojaavat lantiota, vatsaa ja rintakehää sivutörmäysten yhteydessä. Kojelaudan alaosassa, ohjauspyörän alla on kuljettajan polviturvatyyny, lisäksi ikkunaturvatyynyt peittävät auton sivuikkuna-alueet ja sisärakenteet A-pilarista C-pilariin saakka. Mallin tuotannon alkuvaiheessa sen varusteisiin kuului myös jalankulkijoiden turvatyyny, mutta se poistui vuoden 2013 puolivälin vaiheilla varustuksesta. Tämän seurauksena Euro NCAP -törmäystestin jalankulkijan turvallisuusprosentit putosivat 82:ta 66 prosenttiin. Lisäksi kolmannen sukupolven Octavian turvallisuutta lisäävään varustukseen kuuluu Traffic Sign Recognition -liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, mukatuva vakionopeussäädin ja vilkkuvat jarruvalot. Jarruvalot alkavat vilkkua automaattisesti, kun autolla jarrutetaan voimakkaasti ajonopeudessa yli 60 km/h. Kun auto on pysähtynyt, jarruvalojen vilkkuminen loppuu ja hätävilkut kytkeytyvät päälle. Kun autolla lähdetään jälleen liikkeelle, hätävilkut sammuvat automaattisesti.
Käyttömukavuutta lisäävinä varusteina mallissa on mm. avaimeton keskuslukitus ja käynnistys KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), ŠKODA infotainment -audiojärjestelmä sekä Columbus -navigointijärjestelmä 8" värikosketusnäytöllä.
Octavia RS
Octavia RS julkaistiin vuoden 2013 Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa. Hatchback- ja farmarikorilla tarjolla oleva malli tuli markkinoille 162 kW:n (220 hv) 2.0 TSI- ja 135 kW:n (184 hv) 2.0 TDI -moottoreilla. Bensiinimoottorilla ja manuaalivaihteistolla varustettuna Octavia RS:n huippunopeus on 248 km/h, joka teki siitä kaikkein nopeimman siihen astisista Škoda-malleista.
Suurempitehoisten moottorien ohella RS:n merkittävimmät erot vakiomalleihin verrattuna ovat muuttuvavälityksinen, progressiivinen ohjaus, urheilualusta, elektroninen tasauspyörästön lukko (XDL) sekä auton äänimaailmaan vaikuttava "Performance Sound Generator".
Vuoden 2015 Geneven autonäyttelyssä Škoda esitteli uuden Octavia RS 230:n. Mallimerkintänsä mukaisesti auto oli saanut tehoreserviinsä 10 hevosvoimaa lisää ja samalla sen huippunopeus kasvoi 2 km/h:lla.
RS 245
Maaliskuussa 2017 pidetyssä Geneven autonäyttelyssä esiteltiin uudistunut Octavia RS. Samassa yhteydessä 230-hevosvoimaisen vakio-RS:n rinnalle tuotiin RS 245, jonka teho on siis 180 kW (245 hv).
Muihin Octavia-malleihin verrattuna Octavia RS 245:n alusta on 15 mm matalampi. Raideleveys takana on 30 mm leveämpi kuin aiemmassa Octavia RS 230 -mallissa. Vakiovarusteiset kiiltävän mustat Xtreme-kevytmetallivanteet ovat 19-tuumaiset. Monitoimi-urheiluohjauspyörän kehän pinta on rei'itettyä nahkaa. DSG-vaihteiston yhteydessä monitoimiohjauspyörässä on vaihteenvalitsimet. Radiota ja puhelinta (Bluetooth-handsfree) voi käyttää myös lämmitettävän ohjauspyörän näppäimillä. Mittaristossa on värillinen Maxi DOT -näyttö.
ESC-ajovakautuksessa on käytettävissä "Sport"-käyttötila. Vakiovarustus sisältää myös VAQ-tasauspyörästön lukon, jonka luistoa säädellään elektronisesti ohjaten. Sen toiminta mahdollistaa erityisen ripeät kiihdytykset kaarteista. Toiminta perustuu tasauspyörästön ja oikeanpuoleisen vetoakselin välissä olevaan elektronisesti ohjattuun monilevykytkimeen. Tarvittaessa moottorin voima voi välittyä kokonaan vain toiselle etupyörälle. Kaarreajossa tämä tasauspyörästö välittää enemmän voimaa kaarteen ulkoreunan puoleiselle etupyörälle, siis paremmin pitävälle pyörälle. Siten auton aliohjautumispyrkimys kiihdytettäessä vähenee merkittävästi.
Octavia G-TEC
Škoda aloitti maakaasukäyttöisen Octavia G-TEC -mallin valmistuksen Mladá Boleslav´n tehtailla keväällä 2014.
Octavia G-TEC on saatavana sekä hatchback- ja farmarikorilla, molempien voimanlähteenä on 1,4 TSI -moottori. 81 kW:n (110 hv) tehonen moottori on suunniteltu käyttämään polttoaineenaan sekä bensiiniä että maakaasua (CNG). Mallin vakiovarustukseen kuuluu lisäksi Green tec -paketti, johon kuuluu moottorin start-stop -automatiikka ja jarrutusenergian talteenotto.
Uusi moottori täyttää syyskuussa 2014 voimaan tulevat Euro 6 -päästöluokitukset. CNG-käyttöisenä Octavia G-TEC- ja Octavia Combi G-TEC -mallien toimintasäde on n. 410 km. Keskimääräinen polttoaineenkulutus on 5,4 m3 (3,5 kg) kaasua per 100 km, tällä kulutuksella CO2-päästöt ovat 97 g/km. Bensiinikäyttöisenä toimintasäde on 920 km. Kun molempien polttoaineiden säiliöt on tankattu täyteen, toimintasäde on 1330 km. Kiihtyvyys 0 - 100 km/h vie aikaa 10,9 s ja mallien huippunopeus on 195 km/h.
Octavia G-TECissä on kaksi tavaratilan lattian alle sijoitettua CNG-säiliötä, joihin mahtuu yhteensä 15 kg kaasua, 200 bar:in paineeseen puristettuna. Octavia G-TECIn tavartilan vetoisuus on tästä huolimatta 460 l, Octavia Combi G-TECin 480 l.
Muiden Octavia-sarjan mallien tavoin, G-TEC sai kasvojenkohotuksen keväällä 2017.[4]
Octavia Scout
Nelivetoinen, toisen sukupolven Octavia Scout sai ensiesittelynsä maaliskuussa 2014 pidetyssä Geneven autonäyttelyssä ja sen valmistus aloitettiin Mladá Boleslav'n tehtaalla saman vuoden elokuussa. Scout perustuu Octavia Combi -malliin.
Ulkoisesti Octavia Scout poikkeaa vakiomalleista etu- ja takapuskuriensa, muovisten lokasuojien ja helmalevikkeiden sekä ulkopeilien suojamuovien osalta. Etusumuvalot ovat malille yksinomaiset ja etu- sekä takapuskureissa on liukulevyt. Mallin maavara on 171 mm, joka on 31 mm vakiomalleja korkeampi. Vakiomalleja parempi alustan roiskesuojaus on vakiovaruste, samoin suuremmat, 220/50 R17 -renkaat kevytmetallivantein. Korkean maavaran ansiosta auton lähestymiskulma on 16,7 astetta ja jättökulma 13,8 astetta.
Tekniikka
Edessä on MacPherson-pyöräntuenta ja kolmiotukivarret, takana on monivarsituenta.
Nelivetotekniikkana Octavia Scoutissa on Haldex-5 -lamellikytkin. Järjestelmän tukena on sähkötoiminen vetopyörästön lukko EDL (Electronic differential lock) sekä ajonvakautusjärjestelmä ESC (Electronic Stabilisation Control), joka on kuljettajan säädettävissä. Octavia Scoutin suurin sallittu perävaunumassa on 2000 kiloa.
Mallivuosi 2017
- Octavia saa uuden, 3-sylinterisen TSI-moottorin.
- Active-, Ambition- ja Style -malleihin tulee tarjolle aerodynamiikkaa parantava paketti. Paketti sisältää maskin taakse sijoitetun, automaattisesti avautuvan ja sulkeutuvan kaihtimen, takaluukun tai katon jatkeena olevan ilmanohjaimen sekä matalamman alustan. Lisäksi pakettiin kuuluu matalan vierintävastuksen renkaat.
- Malleihin 110 kW (150 hv) ja siitä ylöspäin, tuli tarjolle semi-aktiivinen (Dynamic Chassis Control, DCC) -vaimennusjärjestelmä. Tämän avulla kuljettaja voi valita ohjauksen ja alustan asetukset käyttötiloista Comfort, Normal ja Sport. DCC on saatavana myös Škoda Octavia RS- ja RS 230 -malleihin, jolloin sen avulla näiden urheilullisten mallien ominaisuudet saadaan miellyttävämmiksi jokapäiväisessä arkiajossa yhdellä napin painalluksella. Onnettomuuden uhatessa DCC kytkeytyy automaattisesti Sport-tilaan, jolloin auto on äkkinäisissä väistöliikkeissä paremmin hallittavissa.
Driving Mode Select -valitsimella kuljettaja pystyy säätämään ohjauksen, DSG:n ja alustan asetuksia eri toimiintatiloissa. Jokaisessa käyttötilassa asetukset voidaan tehdä omien mieltymysten mukaisiksi. DCC ja Driving Mode Select ovat tarjolla Ambition-varustetasosta ylöspäin.
Wienissä tammikuussa 2017 pidetyssä tilaisuudessa julkaistiin kasvojenkohotuksen saaneet Octavia ja Octavia RS. Uudistuksen myötä keula sai uuden ilmeen ja mallien mitat muuttuivat hieman. Octavian pituus kasvoi 11 millimetrillä mittaan 4670 mm ja Octavia Combin 8 millimetrillä mittaan 4667 mm. Taka-akselin raideleveys on suurentunut malliversiosta riippuen 20–30 millimetrillä. RS:n bensiinimoottori sai kasvojenkohotuksen yhteydessä 10 hevosvoimaa lisää.
Maaliskuussa 2017, Geneven autonäyttelyssä, yleisölle esiteltiin uudistuneet Octavia RS 245 ja Octavia Scout.[5]
Tekniikka
Octavia on saatavilla sekä TSI-bensiinimoottoreilla että Common-Rail -dieselmoottoreilla. Bensiinimoottorivaihtoehdot ovat nelisylinteriset 1.2 TSI (77 kW/105 hv) sekä 1.4 TSI (103 kW/140 hv) ja tehokkaimpana 1.8 TSI (132 kW/180 hv). Dieselmoottorivaihtoehdot ovat nelisylinteriset 1.6 TDI 105 (77 kW/105 hv) sekä tehokkaimpana 2.0 TDI 150 (110 kW/150 hv). Kaikkien perusmoottorien yhteyteen on asennettu Green tec -varustepaketti, johon kuuluu moottorin start-stop -automatiikka sekä jarrutusenergian talteenotto. Vaihteistoina Octaviaan on tarjolla on sekä viisi- että kuusivaihteiset käsivalintaiset vaihteistot tai automaattinen DSG-Kaksoiskytkinvaihteisto. Autoon valitun moottorin mukaan DSG-vaihteisto on kuusi- tai seitsemänvaihteinen.
Uusien EA211- (1.2 TSI, 1.4 TSI) ja EA888 (1.8 TSI, 2.0 TSI) -bensiinimoottorien pitäisi parhaimmillaan päästä jopa 23% pienempään polttoaineenkulutukseen, kuin aikaisemmin. Tätä tavoitetta on tuettu monilla teknisillä ratkaisuilla, kuten esimerkiksi pakoputkiston virtausten optimoinnilla siten, että moottori saavuttaa mahdollisimman nopeasti käyttölämpötilansa. Samoja bensiinimoottoreita käytetään myös Octavian sisarmalleissa Audi A3 (8V), Seat Leon (5F) ja Volkswagen Golf VII.
Mallivuodelle 2017 uusi turboahdettu, kolmesylinterinen TSI-moottori korvaa 1,2-litraisen, nelisylinterisen version. Uusi täysalumiininen 1.0 TSI painaa ainoastaan 78 kg. Sylinterilohkolla ja -kannella on omat jäähdytysnestepiirinsä, lisäksi sylinterikanteen integroitu pakosarja muodostaa tärkeän elementin moottorin lämmönhallinassa. Moottorin imu- ja pakonokka-akseleita voidaan säätää autonomisesti 50- ja 40 astetta.
Tekniset tiedot
Bensiini- ja kaasumallit
1.0 TSI | 1.2 TSI | 1.4 TSI G-TEC | 1.4 TSI | 1.5 TSI ACT | 1.5 TSI G-TEC | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Vuosimalli | 2016–2019 | 2012–2018 | 2012–2015 | 2015–2016 | 2015–2018 | 2012–2015 | 2015–2017 | 2017–2019 | 2019 |
Moottori | R3-bensiini, DOHC 12v, suorasuihkutus, turbo | R4-bensiini, DOHC 16v, suorasuihkutus, turbo | R4-maa- / biokaasu | R4-bensiini, DOHC 16v, suorasuihkutus, turbo | R4-bensiini, DOHC 16v, VVT, ACT, suorasuihkutus, VTG-turbo | R4-maa- / biokaasu | |||
Moottoriperhe | VW EA211 | VW EA211 evo | |||||||
Iskutilavuus | 999 cm3 | 1197 cm3 | 1395 cm3 | 1498 cm3 | |||||
Suurin teho | 85 kW (115 hv) / 5000–5500 r/min |
63 kW (86 hv) / 4300–5300 r/min |
77 kW (105 hv) / 4500–5500 r/min |
81 kW (110 hv) / 4600–5600 r/min |
81 kW (110 hv) / 4800–6000 r/min |
103 kW (140 hv) / 4500–6000 r/min |
110 kW (150 hv) / 5000–6000 r/min |
110 kW (150 hv) / 5000–6000 r/min |
96 kW (130 hv) / 4800 r/min |
Suurin vääntö | 200 Nm / 2000–3500 r/min |
160 Nm / 1400–3500 r/min |
175 Nm / 1400–4000 r/min |
200 Nm / 1500–3500 r/min |
250 Nm / 1500–3500 r/min |
200 Nm / 1400–4000 r/min | |||
Vetotapa | Etuveto | ||||||||
Vaihteisto, vakio | 6-port. manuaali | 5-port. manuaali | 6-portainen manuaalivaihteisto | 7-port. DSG | |||||
Vaihteisto, valinnainen | 7-port. DSG | — | 7-portainen DSG | — |
1.8 TSI | 1.8 TSI 4×4 | 2.0 TSI | 2.0 TSI 4x4 | 2.0 TSI (RS) | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Vuosimalli | 2012–2018 | 2013–2018 | 2018–2019 | 2013–2017 | 2015–2018 | 2017–2019 | |
Moottori | R4-bensiini, DOHC 16v, suorasuihkutus, turbo, välijäähdytin | ||||||
Moottoriperhe | VW EA888 | ||||||
Iskutilavuus | 1798 cm3 | 1984 cm3 | |||||
Suurin teho | 132 kW (180 hv) / 5100–6200 r/min |
132 kW (180 hv) / 4500–6200 r/min |
140 kW (190 hv) / 4200–6000 r/min |
162 kW (220 hv) / 4500–6200 r/min |
169 kW (230 hv) / 4700–6200 r/min |
180 kW (245 hv) / 4700–6200 r/min | |
Suurin vääntö | 250 Nm / 1250–5000 r/min |
280 Nm / 1350–4500 r/min |
320 Nm / 1500–4100 r/min |
350 Nm / 1500–4400 r/min |
350 Nm / 1500–4600 r/min |
370 Nm / 1600–4300 r/min | |
Vetotapa | Etuveto | Neliveto | Etuveto | Neliveto | Etuveto | ||
Vaihteisto, vakio | 6-port. manuaali | 6-port. DSG | 7-portainen DSG | 6-portainen manuaali | |||
Vaihteisto, valinnainen | 7-port. DSG | — | 6-portainen DSG | 7-port. DSG |
Dieselmallit
1.6 TDI | 1.6 TDI (GreenLine) | 1.6 TDI | 2.0 TDI | 2.0 TDI | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Vuosimalli | 2013–2018 | 2012–2015 | 2015–2016 | 2014–2016 | 2017–2019 | 2012–2019 | 2013–2019 |
Moottori | R4, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, turbo, välijäähdytin | ||||||
Moottoriperhe | VW EA288 | ||||||
Iskutilavuus | 1598 cm3 | 1968 cm3 | |||||
Suurin teho | 66 kW (90 hv) / 2750–4800 r/min |
77 kW (105 hv) / 3000–4000 r/min |
81 kW (110 hv) / 3250–4000 r/min |
85 kW (115 hv) / 3250–4000 r/min |
110 kW (150 hv) / 3500–4000 r/min |
135 kW (184 hv) / 3500–4000 r/min | |
Suurin vääntö | 230 Nm / 1400–2700 r/min |
250 Nm / 1500–2750 r/min |
250 Nm / 1500–3000 r/min |
250 Nm / 1500–3200 r/min |
320 Nm / 1750–3000 r/min 340 Nm / 1750–3000 r/min |
380 Nm / 1750–3000 r/min 380 Nm / 1750–3250 r/min | |
Vetotapa, vakio | Etuveto | ||||||
Vetotapa, valinnainen | — | Neliveto | — | Neliveto | Neliveto | ||
Vaihteisto, vakio | 5-portainen manuaali | 6-port. manuaali | 5-port. manuaali | 6-portainen manuaali | |||
Vaihteisto, valinnainen | — | 6-portainen DSG / 7-portainen DSG |
— | 7-port. DSG | 6-portainen DSG / 7-portainen DSG |
Turvallisuus
- 2013
Euro NCAP -kolaritestin tulokset | ||
---|---|---|
Yleisarvosana | ||
Aikuismatkustaja | 93 % | 34 pistettä |
Lapsimatkustaja | 86 % | 42 pistettä |
Jalankulkija | 66 % | 24 pistettä |
Turvallisuus avusteet | 66 % | 6 pistettä |
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa: TMBBG7NE8D0040380 | ||
Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla |
Rekisteröinti
Škoda Octaviaa rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:
Vuosi | 2013 | 2018 |
---|---|---|
Määrä (kpl) | 4780 | 5000 |
Aiheesta muualla
- Karjalainen Koeajaa - Skoda Octavia
- Uusi vuoden 2013 Skoda Octavia Nelosen Startin koeajossa
- Koeajossa Skoda Octavia Scout 2,0 TDI 184 DSG
- Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Style DSG 2017 koeajo
- Kaara koeajo: uusi Skoda Octavia 2018 kaasuversiona
Lähteet
- Suomen maahantuojan sivut
- "Skoda Octavia Now Produced in Nizny Novgorod". Wroom.ru. 22 June 2013
- "Skoda Octavia Limousine geht in die Serienproduktion" Autosmotor, 17. Dezember 2012
- "Octavia Combi Produktion im Skoda-Werk Mladá Boleslav gestartet", Autosmotor, 5. April 2013
- Christian Wagner: Dynamischer Lademeister: Škoda Octavia Combi im Fahrbericht. In: motorvision.de, 3. Mai 2013.
- Stefan Voswinkel: So fährt der neue Skoda Octavia. 31. Oktober 2012
- Wagner, Christian; Martina Göres: Facelift für den tschechischen Beststeller: der neue Skoda Octavia. 12. Dezember 2012
- New ŠKODA Octavia G-TEC enters into production
- Škoda Media Portal
- ↑ Production start upgraded ŠKODA OCTAVIA - ŠKODA
- ↑ Production of the new ŠKODA Octavia begins in Nizhny Novgorod 21.6.2013
- ↑ India - ŠKODA
- ↑ Skoda Octavia G-TEC: Facelift für CNG-Modell im Verkauf | Green Motors 24.5.2017
- ↑ ŠKODA at the Geneva Motor Show: Spotlight on the ŠKODA OCTAVIA and numerous premieres
Škoda Auton mallien aikajana Euroopassa 2010 – 2040 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Luokka | 2010 | 2020 | 2030 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||||||||||||||||||||||
Kaupunkiauto | Citigo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pieni auto | Fabia II | Fabia (NJ) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kompaktiluokka | Octavia I | Rapid (NH) | Scala | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Keskiluokka | Octavia II | Octavia III | Octavia IV | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ylempi keskiluokka | Superb II | Superb (3V) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tila-auto | Roomster | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Crossover | Yeti I | Yeti II | Kamiq | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SUV | Karoq (NU) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Enyaq iV | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kodiaq | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kodiaq RS |