FSO Polle

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FSO Polle,
FSO 1.5 Pick-up,
FSO 125P Pick-up
Valmistaja ja valmistusmaa: FSO (Puola)
Valmistuksen aloitus: 1983?
Luokka: Lava-auto
Kori: 2-ovinen pick-up
Moottori: Polskin ja Polonezin 1,5-litrainen moottori
Huippunopeus: 150 km/h
Kiihtyvyys: ~16 s/100 km/h
Iskutilavuus: 1481 cm³
Teho 82 hv
Voimanvälitys takaveto
Hintaluokka: -
Edeltäjä: FSO Syrena Bosto
Seuraaja: FSO (Polonez) Truck
Saman luokan autoja : IZh pick-up,
Wartburg pick-up
FSO Polle

FSO Polle on puolalaisen FSO-tehtaan lava-automalli, joka pohjautui teknisesti FSO 125P-malliin. Polle-nimitys oli maahantuojan keksintö, sillä tekninen FSO 1.5 Pick-up ei ole kovinkaan myyvä. Autoa rinnastettiin hanakasti FSO Poloneziin, mutta sekä Polle että Polonez olivat vain samasta pohjasta eri suunnittelufilosofialla rakennettuja autoja.

Polleen sai Suomessa 1,5-litraista moottoria - aluksi Polski-Fiatin, myöhemmin Polonezin (AB). Yleisen käsityksen mukaan 1,3 tai 1,6-litraista moottoria ei lava-autoon asennettu. Autossa oli 82 hevosvoimaa, joka takasi suhteellisen hyvän kiihtyvyyden luokassaan. Tyhjänä kevyt perä teki ajettavuudesta liukkaalla sangen mielenkiintoista.

Suomessa Polle myi suhteellisen hyvin kisaten Moskvich (IZh)-pick-upin kanssa halvimman lava-auton tittelistä. Polleen sai myös Arteknon valmistamaa lavakatetta. Auto oli suosittu julkisten instanssien huoltoautona, sillä autossa oli perin iso lava. Myös mm. huoltoasemat käyttivät Polleja omiin kuljetuksiinsa.

Knoppitietoa

  • Pollen ulkolattiassa on kohoumat, jotka esiintyvät myös Polski-Fiatissa ja Polonezissa. Niiden tehtävänä on varmistaa takamatkustajien jalkatila.
  • Pollen verhoilumateriaali on samaa kuin Polonezin.
  • Pollessa on farmari-Polskin takavalot.
  • Pollessa ei ole cargo-renkaita. Auton rengaskoko on 175R13, joita on nykyisin käytännössä mahdoton hankkia.