Fisher Body Company

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 4. kesäkuuta 2020 kello 18.38 – tehnyt Vaux (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: '''Fisher Body Company''' on autokorien valmistaja, jonka perustivat veljekset Fred ja Charles Fisher Detroitissa 1908. Veljesten isoisä oli arvostettu hevosrattaiden valmistaja,...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fisher Body Company on autokorien valmistaja, jonka perustivat veljekset Fred ja Charles Fisher Detroitissa 1908. Veljesten isoisä oli arvostettu hevosrattaiden valmistaja, kun Fisherin suvun jäseniä muutti Saksasta Yhdysvaltoihin 1835.

Fisherin valmistamia koreja käyttivät monet Yhdysvalloissa toimivat autonvalmistajat. Vuonna 1916 Fisher Body Companylla oli yli 40 tehdasta ja noin 100 000 työntekijää. 1919 General Motors osti Fisher Body Companyn osake-enemmistön.

1923 Fisher Body alkoi käyttää lakkasekoitteista maalia korien viimeistelyssä, joka tehosti tuotantoa ja alensi umpikoristen autojen tuotantokuluja. Ennen lakkasekoitteisen maalin keksimistä korin maalaus ja lakkaus viimeistelyineen vei aikaa neljä viikkoa, lakkasekoitteisen maalin avulla työ hoitui 6 tunnissa.

Lähteet

  • V8-Magazine 3/2009