Moskvitš

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 26. lokakuuta 2010 kello 14.27 – tehnyt 178.75.143.215 (keskustelu) (Kumottu sotku)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moskvich
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Russia.svg.png Venäjä, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1947
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa 27. (1984)
25. (1981)
18. (1976)
Suomen maahantuoja Oy Konela Ab
Suosituin malli Elite


Moskvich 1500 Elite

Moskvitš, venäjäksi Москвич 'moskovalainen', kansanomaisesti Mosse, oli venäläinen automerkki.

Moskvitšin historia alkoi toisen maailmansodan päätyttyä, kun Neuvostoliiton joukot olivat päässeet Saksassa Opelin tehtaan kohdalle. Stalin määräsi, että Opel Kadettin tuotantolinjat oli siirrettävä Neuvostoliittoon.

Tehtaalle annettiin viralliseksi nimeksi MZMA (Московский завод малолитражных автомобилей eli МЗМА, Moskovan tehdas autojen valmistukseen), joka muutettiin myöhemmin AZLK:si (Автомобильный Завод имени Ленинского Комсомола, Leninin nuorisoliiton autotehdas), jolla se tunnetaan edelleen. Moskvitšeja valmisti myös Iževskissä.

Vuonna 1947 aloitettiin Moskvitš 400:n tuotanto, joka oli aika tarkalleen Opelin kopio. 1960-luvulla kuvioihin astui "Elite", jonka moottorin rakenteesta tuli helposti mieleen BMW:n moottorit. Mitään yhteistyötä tehtaiden välillä ei ollut. 1980-luvulla tuli myyntiin Moskvitš Aleko, joka oli ulkonäöltään hyvin samanlainen ison Talbotin kanssa. Mitään yhteistyötä näidenkään tehtaiden välillä ei ollut.

AZLK ajautui konkurssiin 2002. Yrityksistä huolimatta tuotantoa tehtaassa ei ole saatu käynnistettyä uudelleen.

Mallit

Linkit

Lähde

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Moskvitsh-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.