Formula Libre

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Formula Libre -tyyppinen sekalähtö Road America -moottoriradalla. Kaikki autot ovat jo vanhentunutta kalustoa. Eturivin lava-autot, keltainen #10 ja valkoinen #68, ovat NASCAR Camping World Truck Series -sarjan autoja, toisen rivin autot, valko-oranssi #11 ja musta #90, ovat NASCAR Sprint Cup Series -sarjan autoja ja kolmannen rivin autot, valkoinen limited late model #72 ja super late model #8, ovat American Speed Association -luokituksen kalustoa.

Formula Libre (ranskalaisittain Formule Libre) on rata-autoilussa kilpailumuoto, jonka "formulaa" (kaava, resepti, toimintamalli) ei ohjata millään moottoriurheilun järjestöjen säännöstöillä. Suomenkielinen termi voisi olla "Formula-vapaa kilpailu", mutta koska meillä sana formula on synonyymi kaikille avopyöräisille rata-autoille, väärinymmärryksen riski on suuri.

Formula Libre -kilpailujen lähdöissä voi olla, järjestäjästä riippuen, samanaikaisesti esim. avopyöräisiä ja urheiluautoja tai eri tehoisia ja painoisia vakioautoja.[1]

Historia[muokkaa]

Kilpakalustolle luotiin 1920-luvun alussa "formula", joka koski autojen jakoa eri luokkiin moottorin iskutilavuuden ja auton painon perusteella. Vuonna 1928 tästäkin säännöstöstä luovuttiin ja alkoi toisen maailmansodan alkuun kestänyt Formula Libre -autojen kausi, jolloin toisiaan vastaan kamppailivat autot, joiden tehoa, painoa tai moottorin iskutilavuutta ei säädelty millään tavoin.[2]

Viimeinen Grand Prix -tason Formula Libre -kilpailu toistaiseksi, oli vuoden 1981 Etelä-Afrikan Grand Prix, jolle tämä asema myönnettiin FISA:n ja FOCA:n välisten urheilupoliittisten kiistojen seurauksena.

Formula Libre on edelleen suosittu kilpailujen järjestämisen muoto ympäri maailman, erityisesti klubien välisissä kisoissa. Tällä keinnolla saadaan aikaan värikkäitä ja tapahtumarikkaita lähtöjä ja radalle yleisöä kiinnostavaa nähtävää.[3][4][5]

Yleistä[muokkaa]

Nykyisin ajettavat Formula Libre -kilpailut voidaan jaotella seuraavasti:

  • Kilpailut, joissa ei ole määritelty teknisiä eritelmiä - kaikki järjestäjän hyväksymät ajoneuvot voidaan tuoda lähtöön.
  • Kilpailut, joissa käytetään virallisista kilpailumalleista poikkeavia teknisiä eritelmiä - esimerkiksi erilainen iskutilavuus- tai painoraja
  • Kilpailut, joissa eri kategorioiden ja luokkien ajoneuvot osallistuvat erilliseen arviointiin (luokkajako), jolloin yksittäiset luokat voivat vastata voimassa olevia formuloita.

Lähteet[muokkaa]

  1. Formula Libre at Western Province Motor Club – wpmc.co.za, Viitattu: 6. tammikuu 2021.
  2. Grand Prix Racing History: The origins of Formula One – Red Bull, 24. huhtikuu 2016. Viitattu: 25. syyskuu 2020.
  3. Time for Formula Libre? – Motor Sport Magazine, Viitattu: 6. tammikuu 2021.
  4. Tom Howard: Australian F3 reacts to new Formula Libre series – Speedcafe, 3. marraskuu 2016. Viitattu: 6. tammikuu 2021.
  5. Formula Libre Returns To Scotland – Scottish Motor Racing Club, Viitattu: 6. tammikuu 2021.