Grand Prix automobile de l'U.M.F.

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Grand Prix automobile de l'U.M.F. oli kevytautoille tarkoitettu arvokilpailu, joka ajettiin suljetuilla radoilla.

Kilpailun huippukausi ajoittui 1920-luvun ensimmäiselle puoliskolle, jolloin myös tieliikenteeseen tarkoitettujen kevyautojen suosio oli suurimmillaan. Siviilimallien myynnin hiipumisen myötä myös kilpailun suosio laski.

Historia[muokkaa]

Grand Prix'n järjestäjänä toimi Union Motocycliste de France (UMF) eli Ranskan kansallinen moottoripyöräliitto, joka oli laatinut myös tarvittavat säännöt. Siinä kevytautot jaettiin kahteen luokkaan:

Suuret
  • Suurin sallittu paino 350 kg
  • Suurin sallittu iskutilavuus 1100 cm3
  • Renkaiden vähimmäisleveys 60 mm
Pienet
  • Vähimmäispaino 150 kg
  • Suurin sallittu paino 300 kg
  • Suurin sallittu iskutilavuus 750 cm3
  • Renkaiden vähimmäisleveys 55 mm

Molempien luokkien autoissa tuli olla vaihteisto ja kytkin. Määräykset näiden osalta täyttyivät myös, jos ajoneuvossa oli variaattori tai hihnakäyttöisellä toisiovedolla porrastetut hihnapyörät ja toimilaite, jolla veto saatiin katkaistua. Renkaiden määrää ei säädelty, niitä voi olla joko kolme tai neljä. Moottorin viritys ja auton rakenne olivat vapaat.

Ensimmäinen Grand Prix ajettiin Amiens'ssa kesäkuun viidentenä päivänä vuonna 1913. Kilpailun voittoon ajoi HFS Morgan, omalla Morgan 3-wheeler-kevytautollaan. Kilpailun voittajaksi julistettiin kuitenkin toiselle sijalle ajanut Robert Bourbeau, omalla Bédélia-merkillään. (Ranskalaiset ovat tämän jälkeen sortuneet useammankin kerran tulosten ja sääntöjen manipulointiin ja omavaltaiseen tulkintaan, saadakseen oman maansa merkin ykkössijalle. (kirjoittajan oma huomautus))[1][2]

Lähteet[muokkaa]

  1. Cyclecar Grand Prix – Morgan Motor Company, Viitattu: 11. kesäkuu 2020.
  2. Centenary of the first Cyclecar GP (Upd. some confusion about Morgan and a book!) – Prewarcar.com, 10. heinäkuu 2013. Viitattu: 11. kesäkuu 2020.