Keskustelu:Citroën GS Break

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarviiko Citroën GS:n farmarimallista olla oma artikkelinsa? --Tapi0 (keskustelu) 22. helmikuuta 2015 kello 10.51 (EET)

Itsekin pohdin asiaa, ja mielestäni GS Break ei ole oma erillinen mallinsa, vaan GS-mallisarjan variantti. Näinollen se tuskin tarvitsee omaa artikkeliaan vaan tiedot voi yhdistää Citroën GS -artikkelin alle.--Fuller (keskustelu) 22. helmikuuta 2015 kello 11.00 (EET)
  • Olen eri mieltä. Ainakin merkittävimmät diesel-, farmari- ja voimakkaat GTI-mallit ansaitsevat oman artikkelinsa. Niiden luonne poikkeaa usein tavallisesta mallista ja myös ostajakunta on usein erilainen. Farmarimallia tarvitsevat esimerkiksi pikkukauppiaat, joille iso kuljetuskyky on tärkeä.

Kerron esimerkin. VW Golf GTI on artikkelin mukaan legendaarinen automalli ja jokaisella sukupolvella on oma artikkeli - niin kuin pitää ollakin. Mutta jos niitä joku haluaisi yhdistää, pitäisikö kunkin sukupolven GTI yhdistää omaan sukupolvensa Golfin yleisartikkeliin vai yhdistää kaikki GTI:t omaan GTI-juttuunsa? 4. sukupolven Volkswagen Golf mk4 GTI-juttu on tynkä.

Artikkelin oikeutus voi riippua myös tiedon määrästä. Volkswagen Golf mk4 GTI-jutussa on vähemmän tietoa kuin muiden sukupolvien GTI-jutuilla ja siksi sillä ehkä on pienempi oikeus omaan artikkeliin kuin muilla Golf GTI-jutuilla. 6. sukupolven GTIstä ei ole vielä omaa artikkelia.

Vähäiset automallin muunnokset eivät tietenkään oikeuta omaa artikkelia, esimerkiksi varusteluero (kuten eri vaihteisto) tms.

Toinen asia: kuvien tallennusongelma on korjattava.

Vielä: jos minulta kysytään, Loksa-jutun oikeutus olla oma artikkeli on kyseenalainen. Hullunkierto on mielenkiintoinen tarina. Vaikka se tuskin täyttää artikkelin ehtoja, älkää tätä poistako, toivon. Vaux 22. helmikuuta 2015 kello 14.48 (EET)