Perkins

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perkins Engines Company Ltd
Perkins logo.jpg
Yrityksen perustusmaa, pääkonttori Eastfield, Peterborough
Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia
Tuotannon aloitus 1932
Asema Tytäryhtiö
Emoyhtiö Caterpillar Inc.
Tuotteet Dieselmoottorit
Kaasumoottorit
Suomen maahantuoja Secodi Finland Oy

Perkins Engines on amerikkalaisen Caterpillar Inc.:n tytäryhtiö, joka valmistaa kaasu- ja dieselmoottoreita useisiin eri käyttötarkoituksiin, kuten merimoottoreiksi, paikallismoottoreiksi sekä maatalous- ja maansiirtokoneisiin. Yhtiön perusti Frank Perkins, Peterboroughissa Englannissa, vuonna 1932.

Historia[muokkaa]

Perkins Diesel -mainos.jpg

Kesäkuussa 1932 liikekumppanukset Frank Perkins ja Charles Chapman perustivat nopeakäyntisten dieselmoottoreiden valmistamiseen erikoistuneen F. Perkins Ltd -nimisen yhtiön. Ennen Chapmanin ja Perkinsin tekemää kehitystyötä dieselmoottori oli raskas ja hidaskäyntinen. Chapmanin suunnittelema dieselmoottori oli aiempaa huomattavasti kevytrakenteisempi ja eritoten nopeakäyntisempi ja se kykeni haastamaan ottomoottorien valta-aseman ajoneuvojen voimanlähteenä.

Perkinsin ensimmäisen nopeakäyntisen dieselmoottorin, nelisylinterisen Vixenin koekäyttö tapahtui syksyllä 1932. Moottorin käynnistys kylmästä tapahtui kammella, sitä ennen sylinterikannessa, palotilan päällä sijainneet tulpat oli lämmitetty lieden päällä punahehkuisiksi ja kierretty pikaisesti paikalleen. Riemu oli ylimmillään koneen käynnistyessä mutta se oli sammutettava kierrosluvun saavuttaessa 4000 r/min. - syöttöpumpussa ei ollut minkäänlaista kierrosluvun säädintä. Perkins-moottori oli syntynyt.

Vuosi 1933 oli yhtiön ensimmäinen täysi toimintavuosi, tuolloin Perkins toimitti hyötyajoneuvoja valmistaneelle Commerille 35 Wolf-sarjan moottoria.

Lokakuussa 1935 Brooklandsin radalla ajetuissa ennätysyrityksissä Perkinsistä tuli ensimmäinen moottorivalmistaja, jonka hallussa oli kuusi eri matkoilla dieselmoottorilla ajettua maailmanennätystä.

Vuonna 1937 yhtiö esitteli kuusisylinterisen P6-moottorinsa, joka saatiin tuotantoon kuudessa kuukaudessa ensimmäisten suunnitelmien tekemisestä. P6 oli aikansa dieselmoottoreiden huipputuote, joka kehitti tehoa 83 bhp @ 2400 r/min, ja se varmisti lopullisesti Perkinsin aseman moottorimarkkinoilla. Samana vuonna yhtiö tuotti ensimmäisen kerran taloudellista voittoa.

Vuonna 1938 yhtiön tuotantolinjaan kuuluivat Wolf-, Lynx-, Leopard I-- ja -II moottorisarjat, ajoneuvo-, teollisuus-, meri- ja maatalousversioina, kaikkiaan niitä käytettiin 650:ssa eri sovelluksessa. Frank Perkins oli hankkinut Peterborough'n ulkopuolelta, Eastfieldistä, lisämaata tehtaan laajentamista varten. Hänen visionaan oli, että Perkins Engines tulisi olemaan maailman johtava dieselmoottoreiden valmistaja.

Toisen maailmansodan aikana Perkins toimitti Britannian sotatoimia varten kevyitä dieselmoottoreita erityisesti venekäyttöön. Vuosien 1937 - 1946 välisenä aikana yhtiö valmisti n. 12 000 moottoria.

Vuonna 1944 yhtiön tuotantoon kuuluivat Wolf (45 bhp @ 2500 r/min), Lynx (55 bhp @ 2400 r/min), Leopard I (60 bhp @ 2400 r/min), Leopard II (75 bhp @ 2400 r/min) sekä uusi Aeroflow P -sarja, johon kuuluivat P4- (56 bhp @ 2600 r/min) ja P6 (85 bhp @ 2600 r/min) -mallit.

Vuonna 1947 yhtiö muutti Eastfieldiin, Peterborough'n ulkopuolelle.

Vuonna 1951 yhtiö listautui julkiseksi osakeyhtiöksi.

1950-luvun myötä Perkins Engines perusti tehtaita sekä myynti- ja huoltokeskuksia Ranskaan, Espanjaan, Intiaan ja Brasiliaan.

Massey-Ferguson[muokkaa]

Vuonna 1959 F. Perkins Ltd.:n suurin asiakas, maatalouskoneita valmistava Massey Ferguson, osti Perkinsin koko osakekannan. Yhtiö sai pitää kuitenkin oman identiteettinsä ja sen pääkonttori ja päätuotantolaitos jatkoivat Eastfieldissä nyt Perkins Engines -nimellä. Samassa yhteydessä Frank Perkins siirtyy eläkkeelle.

Vuonna 1960 pitkäikäisen P6:n seuraajaksi esitellään 6.354, jota valmistetaan kaikkiaan 2 miljoonaa kappaletta.

Vuonna 1964 markkinoille tuodaan ikoninen 4.236 -moottori, jota valmistetaan sen elinkaaren aikana 4,5 miljoonaa kappaletta. Vuotta myöhemmin esitellään V8.510

Vuonna 1984 Perkins Engines osti Rolls Royce Diesel International Ltd:n ja siitä muodostettiin Perkins Engines (Shrewsbury) Ltd.

Vuonna 1986 Perkins Engines osti diesel- ja kaasumoottoreita valmistaneen L. Gardner and Sons Ltd -yhtiön.

Vuonna 1990 Perkins esitteli nelikammioisella palotilalla varustetut männät Quadram-moottoreissaan.

Vuonna 1994 Perkins Engines Ltd osti Dorman Diesels Ltd:n ja siitä muodostettiin Perkins Engines (Stafford) Ltd.

Vuonna 1994 Massey Fergusonin pääomistaja Varity Inc möi maatalouskoneiden valmistustoimintonsa amerikkalaiselle AGCO:lle, mutta piti itsellään mm. dieselmoottoreita valmistaneet toiminnot.

Vuonna 1996 amerikkalainen Varity ja englantilainen Lucas Industries yhdistyivät LucasVarity-yhtiöksi, josta tuli Perkinsin uusi emoyhtiö.

Caterpillar[muokkaa]

Perkins oli toimittanut maansiirtokoneita valmistavalle Caterpillar Inc:lle dieselmoottoreita 1970-luvulta lähtien. Vuonna 1998 Caterpillar osti Perkinsin LucasVaritylta. Nykyisin Perkins on eräs maailman johtavia dieselmoottoreiden valmistajia, arviolta yksi traktorinmoottori viidestä on Perkinsin valmistama.

Vuonna 2014 Perkins juhli 20 000 000:tta valmistamaansa diesel-moottoria.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

http://www.gracesguide.co.uk/Perkins
https://www.perkins.com/cda/files/288493/7/heritage%20timeline.swf?m=96906&x=7
http://www.masseyferguson.com/EMEA/ZA/static/documents/NewsMF_27_en.pdf
http://www.worldhighways.com/categories/engines-components-wearparts/news/perkins-celebrates-manufacture-of-20000000th-diesel-engine/