Tatra T603

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tatra T603
Tatra 603
Valmistaja ja valmistusmaa Tatra,
Flag of the Czech Republic.svg.png Tsekkoslovakia
Valmistusaika 19481975
Luokka C-segmentti
Kori 4-ovinen sedan
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V8
Iskutilavuus 2545 cm³
Teho 70–77 kW
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus 160 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Tatra T600
Seuraaja Tatra T613
Saman luokan autoja


Tatra T603 on ensimmäinen uudella Tatran Priborin tehtaalla valmistettu automalli, joka on muotoiltu melko erikoisesti ja siinä on kolme etuvaloa, kuten monissa ennen sotaa valmistetuissa Tatra malleissa, tosin valojen edessä on lasilevy. Auto on suuri viisi- tai kuusipaikkainen sedan. Auto palkittiin muotoilustaan Itä-Saksassa. Autossa on amerikkalaistyylisesti muotoillut massiiviset kromipuskurit (Dagmar-puskurit). Tatra T603:n ilmajäähdytteinen pienehkö 2545 cm³ V8-moottori sijaitsi takana.

Tatra 603, 3 etulamppua, vm 1956–1962

Tatra-autoja ei myyty tavallisille kansalaisille, vaan ne oli varattu kommunistijohtajille ja viranomaisille, tehtaan johtajille ja muille tärkeille henkilöille. Autoja vietiin myös muihin kommunistimaihin viranomaisten autoiksi, jopa Kuuban diktaattorilla Fidel Castrolla oli valkoinen T603.

Tatroja rakennettiin yli 25 vuoden ajan ja sitä pidettiin kommunistimaiden hienoimpana automallina, T603:illa oli erityinen kierrätysjärjestelmä, kun auto poistettiin käytöstä, se palautettiin takaisin tehtaalle jossa siitä tehtiin uuden veroinen ja se myytiin uudelleen. Tämä tekee vaikeaksi seurata näiden autojen historiaa ja sitä, kuinka monta niitä on valmistettu ja kuinka monta on jäljellä.

Kehitys[muokkaa]

Myöhemmin auton muotoilua muuteltiin niin, että etuvaloja oli kolmen sijasta neljä ja ne eivät olleet enää lasilevyn takana.

Moottorit[muokkaa]

  • 2.5 - 94 hv

Mitat[muokkaa]

  • Akseliväli: 2750 mm

Aiheesta muualla[muokkaa]

http://en.wikipedia.org/wiki/Tatra_T603

Lähteet[muokkaa]