Toyoda Model G1

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toyota Model G1
Valmistaja ja valmistusmaa Toyota,
Flag of Japan.svg.png Japani
Valmistusaika 1935????
Luokka Avolava
Kori 2-ovinen avolava
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori R6
Iskutilavuus 3389 cm3
Teho 48 kW
Voimanvälitys Takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja Toyopet Model SB
Saman luokan autoja


Toyoda Model G1 oli Toyotan ensimmäinen pick-up tyyppinen auto, joka tuli myyntiin Joulukuussa vuonna 1935. Autossa oli jonkinverran samoja osia Toyota A1:n kanssa. Auton kantavuus oli 1,5 tonnia.

Japanin talous ei ollut vielä niin pitkälle kehittynyt että oman henkilöautomallin kehittäminen olisi kannattanut, mutta avolavan arveltiin olevan markkinakelpoinen tuote, joten alettiin kehittää G1:tä. Ensimmäinen prototyyppi valmistui elokuussa vuonna 1935 ja esiteltiin julkisuudessa saman vuoden marraskuussa.

Ensimmäiset G1:t kärsivät paljon moottoriongelmista ja muistakin vioista, mutta lastentaudeista kuitenkin päästiin myöhemmin eroon. Kehitysinsinöörit olivat tehneet huoltamoiden kanssa sopimuksen, että huoltopisteistä ilmoitettiin kehitysosastolle mitkä ovat yleisimpiä vikoja ja insinöörit työskentelivät niiden korjaamiseksi uusista malleista.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian G1 Toyota G1-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.