Triumph Dolomite Sprint

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
50px-Merge-arrows.svg.png
Artikkeli sisältää päällekkäistä tai samaa tietoa artikkelin Triumph_Dolomite kanssa, ja ne pitäisi yhdistää.
Triumph Dolomite Sprint
Triumph Dolomite Sprint
Valmistaja ja valmistusmaa Triumph Motor Company,
Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia
Valmistusaika 19731980
Luokka
Kori 4-ovinen Sedan
Suunnittelija Giovanni Michelotti
Pohjalevy
Moottori R4
Iskutilavuus 1998 cm³
Teho 96 kW
Voimanvälitys Takaveto
Kiihtyvyys 9,8 s (0–100 km/h)
Huippunopeus 187 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja BMW 2002


Triumph Dolomite Sprint on vuosina 19731980 valmistettu Dolomiten tehokkaampi automalli. Korin muotoili Giovanni Michelotti . Dolomitessa on 4-ovinen kori, mutta Toledon takavetoinen alusta. Dolomite Sprint-mallia valmistettiin yhteensä 22 941 kappaletta.

Kori[muokkaa]

Ajoasento on melko pysty, joka johtuu takavetoisen Toledon etuvetoisesta edeltäjästä. Tuuletusjärjestelmä on hyvä.

Takajousituksena on jäykkä akseli ja kierrejouset. Auto painaa 1015 kiloa.

Ajo-ominaisuudet[muokkaa]

Kori ei paljon kallistele kaarteissa. Hammastanko-ohjaus on tarkka. Pikkuteillä on helppo ajaa pelkällä kolmosvaihteella, käyttäen välillä (kolmosen) ylivaihdetta nappia painamalla. Nopeassa maantieajossa tarvitaan vain nelosta ja ylivaihdetta.

Suorituskyky[muokkaa]

Kiihtyvyys 0-100 km/h 9,8 sekuntia ja huippunopeus 187 km/h (tehtaan mukaan).

Tekniikka[muokkaa]

Moottori on 16-venttiilinen ja varsin tehokas. Aluksi moottorissa ei ollut erityisiä ongelmia. Kuitenkin emoyhtiö British Leyland ajautui 1970-luvulla talousongelmiin ja säästi materiaaleissa ja myös Triumph Dolomite Sprintin moottorin laadussa. Sen seurauksena 16-venttiilinen moottori sai hauraan ja kalliisti korjattavan maineen. Keinuvivut katkeilivat ja venttiilit vääntyivät.

Nelisylinterisen 16-venttiilisen 1998 cm³ rivimoottorin suurin teho on 96 kW /5700 r/min (DIN, 129 hv) ja suurin vääntömomentti 166 Nm /4500 r/min DIN. Moottoria pidetään ensimmäisenä perusauton voimanlähteenä, jossa 4-venttiilikansi.

Vaihteita on neljä, lisäksi sähköinen ylivaihde, joka toimii kolmosen ja nelosen yhteydessä. Ylivaihde valitaan tai otetaan päältä nappia painamalla.

Muuta[muokkaa]

Dolomite Sprint esiteltiin kesäkuussa 1973 ja aluksi hinta oli Englannissa £1740. Tuolloin paikallinen autolehdistö antoi myönteisiä lausuntoja Triumph Dolomite Sprintistä. Toukokuusta 1975 lähtien ylivaihdeesta tuli vakiovaruste ja samalla etuistuinten pääntuet tulivat lisävarusteeksi (sitä ennen pääntukia ei ollut). Maaliskuusta 1976 lähtien pääntuet, radio ja laminoitu tuulilasi tulivat vakiovarusteeksi.

Tehdas vertasi Dolomite Sprintiä BMW 2002:een.

Lähteet[muokkaa]

  • Mobilisti 6/2014
  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Triumph_Dolomite-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.