Dodge SRT-4

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dodge SRT-4 on turboahdettu Chrysler Neoniin perustuva henkilöautomalli, jonka on kehittänyt DaimlerChryslerin oma virityspaja SRT (Street and Racing Technology), josta myös auton nimi tulee (numero 4 tarkoittaa moottorin sylinterimäärää). Auton tarkoituksena oli kilpailla lähinnä suorituskykyisten Japanilaisten autojen kanssa. Autoon on saatavilla Mopar merkillä myytävinä osina myös jäykempiä jousituspaketteja ja turboahtimen päivityksiä.

Kolmivuotisen valmistuskautensa aikana malli oli luokkansa suosituin, lähinnä halvan hintansa ja hyvän suorituskyvyn ansiosta, autoa valmistettiin yli 25 000 kappaletta, vaikka alunperin arvioituna valmistusmäärämä pidettiin alle 10 000 autoa. Autot valmistettiin Belvedere Assemblyssä.

Varustelu[muokkaa]

Etupenkeissä on tavallista paremmat sivuttaistuet ja autossa fauxin hiilikuitu ohjauspyörä ja satiini-hopea vaihdekepinnuppi, mittaristossa on SRT -mittaristontaustat joiden ympärillä on hopeanväriset renkaat.

Tekniikka[muokkaa]

Vaihteistona on viisivaihteinen New Venture Gearin valmistama T-850 manuaalivaihteisto. Kytkin on kovaan käyttöön tarkoitettu Sachsin kisakytkin. Jonkinverran tekniikkaa on lainattu Chrysler PT Cruiser GT -mallista.

Kehitys[muokkaa]

Vuonna 2004 autoa päivitettiin, jolloin tehot ja vääntö nousivat, samalla malli sai Quaifen tasauspyörästön, isommat polttoainesuuttimet, BF Goodrichin ulta-high performance renkaat ja maalausuudistuksia sekä muutoksia varusteluun.

Vuonna 2005 saataville tuli uusia värivaihtoehtoja, samalla ACR (American Club Racer) -malli tuli takaisin myyntiin. Tässä mallissa on BBS:n kevyet kilpavanteet leveämmilla renkailla, säädettävät Tokicon iskunvaimentimet, jäykistetty jousitus ja ACR logot. Saataville tuli myös rajoitettu erä Commemorative Edition -mallia, joka on valkoinen sinisillä viper radoilla varustettuna.

Moottorit[muokkaa]

  • 2.4 - 215 hv (2003)
  • 2.4 - 230 hv (2004 - 2005)

Erot Neoniin[muokkaa]

Auto eroaa perusmallista Chrysler Neonista jonkinverran, siinä on erilainen etumaski, suuri takaspoileri, erilainen perä, helmalevikkeet, erilainen ilmanottoaukolla varustettu konepelti ja 17x6" vanteet (ACR mallissa 16x7"). Myös koko voimansiirto, jousitus, jarrut ja pakoputkisto ovat aivan erilaiset kuin Neonissa. Myös sisusta on erilainen.