Jyrkemmän nokka-akselin vaihtaminen

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jyrkemmällä nokka-akselilla tarkoitetaan nokka-akselia, joka avaa venttiilit aikaisemmin, pitää ne pidempään auki ja/tai avaa venttiilit enemmän auki kuin vakionokka-akseli. Nokka-akselin vaihtamisella pyritään tehon nostamiseen omalta osaltaan moottorissa. Yleensä halutaan vaikuttaa myös moottoriin haluttavaan kierroslukualueeseen muuttamalla nokka-akselia/akseleita.

Yksinkertaisimmillaan nokka-akselin vaihto on yksinkertaista: venttiilikoppa auki, vanha pois ja uusi tilalle. Tämä ei useinkaan takaa toimivuutta ja todellista tehonnousua eikä kestävyyttä. Vaan vaaditaan myös tarkkaa mittaamista, ja muita toimenpiteitä mistä syystä viritysnokka-akselin asennus ja säätäminen vaatii asiantuntemusta tai vähintääkin perehtyneisyyttä moottoritekniikkaan. Käytännössä usein kuitenkin joudutaan vaihtamaan myös venttiilien jouset hiukan jäykempiin ja toisinaan myös hydrauliset venttiilinnostajat koviin nostajiin. Asennettaessa selvästi vakiomallista rajumpaa nokka-akselia, joudutaan toisinaan koneistamaan kannesta tavaraa pois uusien nokkien tieltä.

Nokka-akselin vaihto nykyautoissa[muokkaa]

Katalysaattorilla varustetuissa autoissa on varottava käyttämästä liian jyrkkiä nokka-akseleita. Tällöin voi polttoainetta päästä pakoputkeen, jossa se palaa. Palaessaan polttoaine kuluttaa happea, jolloin lambda-anturi antaa ohjausyksikölle väärää tietoa. Tämän lisäksi pakoputkessa palava polttoaine hajottaa ennemmin tai myöhemmin katalysaattorin.