Mikko Hirvonen

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen
WRC -ura
Kansalaisuus Suomi
Nykyinen talli Ford
Kilpailuja 96
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 11
Palkintosijoja 39
Erikoiskoevoittoja 153
MM-pisteitä 391
Ensimmäinen kilpailu Suomen ralli 2002
Ensimmäinen voitto Australian ralli 2006

Mikko Hirvonen (s. 31. heinäkuuta 1980 Kannonkoski) on suomalainen ralliautoilija. Hirvonen ajoi ensimmäisen rallinsa Laihialla vuonna 1998 Opel Kadetilla. Ensimmäinen MM-ralli oli Jyväskylän suurajot 2002 jossa Hirvonen ajoi Renault Cliolla sijoituksen ollessa 21. Hirvosen kartanlukijana on jo pitkään toiminut Jarmo Lehtinen.

Uran alkuvuodet MM-sarjassa[muokkaa]

Vuonna 2003 Hirvonen ajoi täyden MM-rallisarjan Fordin tehdastallissa. Kausi meni pitkälti eri ralleja opetellessa ja paras sijoitus oli 6. Kyproksen rallista. Seuraavalla kaudella 2004 Hirvonen ajoi jälleen täyden rallisarjan, tällä kertaa Subarulla parhaan sijoituksen ollessa neljäs. Kauden päätteeksi Subaru ei enää uusinut Hirvosen sopimusta joten edessä oli uuden tallin etsiminen. Vuoden 2005 aikana Hirvonen ajoi kuusi MM-osakilpailua, viisi yksityistallin Fordilla ja yhden rallin Skodalla. Paras sijoitus oli Katalonian rallin kolmas sija.

Kausi 2006[muokkaa]

Kaudelle 2006 Hirvonen sai jälleen tehdastallipaikan Fordilta. Hirvonen voitti ensimmäisen MM-rallinsa Australiassa 2006 jolloin Sebastien Loeb ei ollut käsivamman vuoksi mukana ja tallikaveri Marcus Grönholm ajoi rallin aikana ulos. Hän oli kauden loppupisteissä kolmas heti kokeneen Suomalaisen tallikaverinsa Marcus Grönholmin jälkeen.

Kausi 2007[muokkaa]

Hirvosen tallikaverina Fordilla 2007 oli Marcus Grönholm, joka lopetti uransa samaan kauteen. Toisen MM-rallivoittonsa Hirvonen otti kauden 2007 kolmannessa rallissa, ensimmäistä kertaa MM-sarjaan kuuluneessa Norjan rallissa. Hirvonen johti rallia ensimmäisestä päivästä lähtien eikä ongelmitta ajanut tallikumppani Grönholm pärjännyt hänelle. Myös Loeb oli Hirvosta jäljessä kunnes ajoi useaan otteeseen ulos toisena kisapäivänä. Hirvonen oli kauden loppupisteissä kolmas hänen 99 pisteellään. Hän otti kauden aikana vakuuttavat kolme voittoa.

Kausi 2008[muokkaa]

Hirvonen nousi Ford -tallin ykköskuljettajaksi kaudelle 2008 saadessaan tallitoveriksi nuoren suomalaisen, Jari-Matti Latvalan. Kauden aikana Hirvonen taisteli kovasti Loebiä vastaan, mutta Loeb vei pidemmän korren. Hän voitti kauden aikana 3 kisaa ja keräsi 103 pistettä.

Kausi 2009[muokkaa]

Kausi 2009 alkoi Loebin ylivoimassa, ja jotkut jo uumoilivat että, Loeb voittaisi kauden kaikki MM-Rallit. Toisin tuli käymään. Hirvonen joutui kauden alussa tyytyä jatkuvasti toiseen sijaan, mutta Kreikan MM -Rallissa pääsi mies suihkuttamaan sitä "ykkös-shamppanjaa." 28. kesäkuuta 2009. Hirvonen nousikin jo MM -piste johtoon, Puolan MM -Ralli voitollaan, kun Loeb oli seitsemäs.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Mikko_Hirvonen-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.