Citroën DS-sarja

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Citroën DS-sarja on ranskalaisen Citroënin suunniteilla oleva mallisto. Idealla pyritään valmistamaan uuden luokan premium-autoja, joissa pyritään soveltamaan uusinta ympäristöystävällistä tekniikkaa, "Créative Technologie"-sloganin mukaisesti. Itsenäisenä merkkinä DS on toiminut vuodesta 2014 (1.6) lähtien.

Citroën DS3

Citroën DS3[muokkaa]

DS3 on pieni B-segmenttiin kuuluva hatchback, jonka muotoilu on pitkälti samanlainen kuin tulevassa standardimalli Citroën C3ssa. DS3 kilpailee markkinoilla etenkin MINI (BMW):n kanssa. Muotoilu on samankaltainen kuten myös tekniikka ja varustelutaso. On esitetty myös Révolte-niminen konsepti, jolla jäljitellään vanhaa Citroën 2CV-mallia. Markkinointisuunnitelma poikkeaa vanhasta. Mallia myytäneen myös DS3-merkinnän alla.

Citroën DS4

Citroën DS4[muokkaa]

Citroën DS4 on C-segmenttiin kuuluva keskikokoluokan viisiovinen coupé. Sen muotoilu on hyvin lennokasta ja yleisen trendin mukaista. Erikoista muotoilua on esimerkiksi se, että takaoven kahvat on sijoitettu ikkunan viereen. DS4:n erikoisuuksiin kuuluu kaikesta trendikkyydestään huolimatta lisäksi käytännöllinen ja korkeahko maavara. DS4:ään ei saa kuitenkaan legendaarista kaasunestejousitusta.

Citroën DS5[muokkaa]

Citroën DS5

DS5 on iso D-segmentin auto, jonka kori on varsin persoonallinen. Muotoilu on vanhan Sportlounge-konseptin mukainen, sekoitus tila-autoa ja coupéa. Kyseessä on siis crossover-tyyppinen auto. Autossa tullaan soveltamaan Hypnos-konseptista tuttua HY4Motion-tekniikkaa, joka perustuu dieselhybriditeknologiaan. Ideana on, että edessä on dieselmoottori, joka pyörittää etupyöriä ja takana on kaksi pientä sähkömoottoria. Idean myötä autosta tulee siis samalla nelivetoinen, joka lisää auton hallintaa kriittisissä tilanteissa.

Rekisteröinti[muokkaa]

Citroën DS3:a rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:

Vuosi 2010 2011 2013
Määrä (kpl) 194 155 102

Citroën DS4:ää rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:

Vuosi 2011 2012 2013
Määrä (kpl) 115 117 43

Citroën DS5:tä rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:

Vuosi 2012
Määrä (kpl) 216

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian DS_3-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.