DKW Munga

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DKW Munga
DKW Munga
Valmistaja ja valmistusmaa DKW,
Flag of Germany.svg.png Saksa
Valmistusaika 19561968
Luokka Maastoauto
Kori 4 oviaukkoa, maastoauto
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori R3 2-tahti
Iskutilavuus n. 900-1000 cm³
Teho 29-32 kW
Voimanvälitys Neliveto
Kiihtyvyys ? s (0–80 km/t)
Huippunopeus 98 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja Volkswagen Iltis
Saman luokan autoja Mitsubishi Jeep
UAZ-469

DKW Munga on kevyt nelivetoinen maastoauto, joka suunniteltiin Saksan armeijan tarpeisiin. Sitä valmistettiin vuosina 1956-1968 kaikkiaan 46 750 yksilöä.

Nimi Munga tulee saksan kielen sanoista Mehrzweck UNiversal Geländewagen mit Allradantrieb, joka tarkoittaa monikäyttöistä yleistä nelivetoista maastoautoa. Länsi-Saksan armeijan (Bundeswehr) lisäksi Mungaa käyttivät myös Länsi-Saksan rajapoliisi sekä eräät ulkomaiset sotilasyksiköt.

Mungasta oli myös siviiliversio, jota käytettiin maa- ja metsätaloustöissä. Mungaa vietiin ulkomaille, esimerkiksi Etelä-Amerikkaan ja Etelä-Afrikkaan. Noin 2000 Mungaa toimitettiin Alankomaiden armeijalle.

Kori[muokkaa]

Mungasta on kolme korimallia: kangaskattoinen nelipaikkainen Munga 4, Pickup (Munga 6) ja pitkä Pick-up (Munga 8). Munga 4 ja 6 ovat 3445 mm pitkiä ja pitkä pick-up 3690 mm pitkä.

Tavallisen nelipaikkaisen Munga 4:n omapaino on 1085 kiloa siviilikäytössä ja kokonaispaino on 1620 kg.

Muuta[muokkaa]

Myöhemmin kehitetty Volkswagen Iltis syntyi yhdistämällä DKW Mungan alustaan uudistettu jousitus, Audi 100:n osista kehitetty neliveto ja 1.7 litrainen Audin (55 kW) moottori. Tämän auton suunnittelu antoi pohjan Audin kuuluisalle Quattro-nelivedolle, joka tuli myöhemmin myyntiin Audi Quattro-mallissa.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian DKW_Munga-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  • Artikkeli käyttää sisältöä saksankielisen Wikipedian DKW_Munga-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.