Hino

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hino on japanilainen Toyota Motor Corporationiin kuuluva kuorma-autojen ja linja-autojen valmistaja. Vuoteen 1968 saakka Hino oli itsenäinen tehdas, joka valmisti myös henkilöautoja.

Historia[muokkaa]

Hinon historia alkaa vuodesta 1942, jolloin joukko tokiolaisesta Jidosha Kogyosta eronneita perusti yrityksen. Se valmisti 1953 saakka vain dieselmoottorisia kuorma- ja linja-autoja.

Kesästä 1952 lähtien useat japanilaiset autonvalmistajat (mutta ei Toyota) sopivat ulkomaisten valmistajien kanssa näiden kehittämien autojen valmistamisesta ja kokoamisesta Japanissa lisenssillä. Maaliskuussa 1953 Hino sopi Renault 4CV:n valmistamisesta lisenssillä. 1950-luvun lopussa Hinolla oli kuitenkin vaikeuksia maksaa lisenssimaksuja Renaultille.

MITI eli Japanin Kansainvälisen Teollisuuden ja Kaupan Ministeriö pyrki 1950-luvulla lopettamaan lisenssituotannon tietyn ajan kuluessa, jolloin autotehtaitten pitäisi itse kehittää automallinsa ilman ulkomaalaisten autotehtaitten apua. Tämän seurauksena loppui Hinon tehtailla Renault 4 CV:n lisenssivalmistus 1963. [1]

Hino Contessan valmistus alkoi 1961. Yhtiö joutui Toyotan haltuun ja Hino valmisti viimeiset henkilöautonsa 1967.

Mallit[muokkaa]

Kuorma-autot:

Hino Contessa 900 Sprint

Linja-autot:

Vanhat mallit[muokkaa]

Hino Contessa (PD) 1300

Lähteet[muokkaa]

  • Mobilisti 6/1992
  • Maailman moottoriajoneuvot, Tekninen Kustannusliike Oy, 1987
  1. Mobilisti 1/1993, s. 24

Ulkoiset linkit[muokkaa]


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.