Western Star Trucks Sales, Inc.

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Western Star Trucks Sales, Inc.
Western Star logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1967
Autokonserni Daimler Trucks North America
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Western Star Trucks Sales, Inc., yleisesti lyhennetty Western Star, on yhdysvaltalainen Daimler-konsernin Daimler Trucks North Americaan kuuluva erikoiskuorma-autojen ja rekanvetureiden valmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Portlandissa, Oregonissa.

Historiaa[muokkaa]

Vuonna 1967 White Motor Company perusti Western Star -divisioonan White Western Star -nimellä uudessa tehtaassa Kelownassa, Brittiläisessä Columbiassa, Kanadassa jakaen pääkonttorinsa Whiten kanssa Clevelandissa, Ohiossa.

Vuoteen 1980 mennessä White oli maksukyvytön huolimatta Semon E. "Bunkie" Knudsenin, General Motors -legendan Semon Knudsenin pojan, ja Ford Motor Companyn toimitusjohtajan tuomisesta yritykseen vuosina 19691970. Volvo AB hankki yhtiön yhdysvaltojen omaisuuden. Bow Valley Resource Services ja Nova, kaksi energiayhtiötä Calgarysta, Albertasta, Kanadasta ostivat Kanadan omaisuuden mukaanlukien Kelownan tehtaan ja Western Star -tuotemerkin sekä malliston.

Vuonna 1990 Western Star Trucks:n osti australialainen bisnesmies Terrence 'Terry' Peabody, joka käänsi yrityksen varallisuuden toiseen suuntaan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ja vuonna 2000 myi yhtiön DaimlerChryslerille, jossa se liitettiin osaksi Freightliner Trucks -divisioonaa.

Vuonna 2002 Western Starin tuotanto siirrettiin Portlandin tehtaaseen, Oregonissa. 4700-, 4800-, 4900- ja 6900-mallin kuorma-autot ovat vielä tuotannossa Portland Truck Plantilla. Toukokuussa 2015 Daimler Trucks North America -tehdas Clevelandissa, North Carolinassa, Yhdysvalloissa aloitti 4700- ja 4900-mallien valmistuksen, kuin myös uuden 5700XE-rekkaveturin kokoamisen [1].

Mallit[muokkaa]

Western Star valmistaa Class 8 -valikoiman hyötyajoneuvoja sekä tieliikenteeseen että maastokäyttöön. Western Star on erikoistunut kuorma-autojen räätälöintiin asiakkaidensa toiveiden mukaan. Jokainen Western Star on valmistetti samalla kestävällä täysin teräksisellä hytillä ja tarjolla on useampaa nukkumiseen tarkoitetun lisäosan kokoa, runkojen pituuksien ollen jopa 12,34 m riippuen mallista. Viisi sisutus-pakettia on tarjolla ja nukkumis-lisäosat voidaan sisustaa asiakkaan haluamalla tavalla. Moottorit, vaihdelaatikot, akselit, iskunvaimennus ja jarrut ovat saatavilla monina eri kokoonpanoina. Moottoreina käytetään Caterpillaria, Cumminsia ja Detroit Dieseliä. Western Star valmistaa myös oikealta ohjattavia malleja Austraalian, Uuden-Seelannin ja Etelä-Afrikan markkinoille.

Vaikkakin ajoneuvot on muotoiltu konventionaaliseen tyyliin ja käytetty usein maastoajoneuvoissa, Western Star -kuorma-autot on saatavilla myös lukkiutumattomilla jarruilla, luistonestolla ja ajonvakautuksella sekä muilla moderneilla turvallisuusvarusteilla pysyäkseen kilpailukykyisenä ja täyttääkseen DOT-säännökset.

Nykyiset mallit[muokkaa]

Entiset mallit[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]


Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Western_Star_Trucks-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.