Audi Sport GmbH

AutoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Audi Sport GmbH
[[Kuva:|250px|Audi Sport logo]]
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Germany.svg.png Saksa, Ingolstadt
Tuotannon aloitus 1983
Autokonserni Volkswagen Group
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja VV-Auto Group Oy
Suosituin malli


Audi Sport GmbH on saksalainen Audi AG:n tytäryhtiö, jonka tehtaat sijaitsevat Ingolstadtissa ja Neckarsulmissa Saksassa. Mallit tuntee etuliitteistä R (esim. R8), S (esim. S6) tai RS (esim. RS4) perusmallien A:n sijaan. Monia RS-malleja on tehty vain Avant(farmari)-korisina kuten RS2. Malliston huipulla ovat RS-mallien Performance ja Plus -versiot.

Historia[muokkaa]

Audi Sport GmbH (aikaisemmin quattro GmbH) perustettiin 1983 Audi AG:n kokonaan omistamana tytäryhtiönä. Yhtiö alkoi markkinoimaan korkealaatuista elämäntyylitavaroiden kokoelmaa 1985. 1995 Audi Sport GmbH esitteli laajamittaisen mittatilausvalikoiman Audi malleille ensi kertaa Frankfurtin Motor Show'ssa. Yhtiö on rekisteröity korkeasuorituskykyisten autojen valmistajaksi vuodesta 1996. Ensimmäinen malli oli 1984 Audi Sport Quattro, jonka B-ryhmäläiseksi luokitellulla evo1-versiolla voitettiin rallin maailmanmestaruus samana vuonna. Mallin avausvoitto oli 1984 Norsunluurannikon rallissa Stig Blomqvistin ajamana. Quattro GmbH:n mallit olivat kaikki nimestään tunnetusti nelivetoisia. Audi Sport GmbH jatkaa samalla periaatteella.

Moottoriurheilu[muokkaa]

Audin tehdastallien lisäksi on Audi Sport customer racing -ohjelma, jossa ykstyistallit voivat hankkia käyttöönsä R8 LMS ja Audi RS3 LMS -malleja.

Automallit[muokkaa]

entiset[muokkaa]

nykyiset[muokkaa]

tulevat[muokkaa]

prototyyppejä[muokkaa]


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.
Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]