Cizeta

Kohteesta AutoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cizeta Automobili srl
Cizeta logo.gif
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Italy.svg.png Italia, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1988
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli Cizeta V16T


Cizeta Automobili srl Italian Modenasta jonka perustetivat 1980-luvun lopulla italialainen Ferrari jälleenmyyjä Claudio Zampolli ja levytuottaja Giorgio Moroder. Nimi Cizeta tuli toisen perustajan Claudio Zampollinin italialaisittain äännetyistä nimikirjaimista. Yrityksen ainoassa automallissa Cizeta-Moroder V16T:ssa oli teknisesti edistynyt V16-moottori. Moottori oli ensimmäinen V16 toisen maailmansodan jälkeen. Auton muotoili Marcello Gandini ja sen muodot tuovatkin mieleen Lamborghini Diablon. Prototyyppi oli ainoa autoa jossa oli merkkinä "Cizeta-Moroder", koska Giorgio Moroder vetätyi hankkeesta vuonna 1990. Yhtään tuotantoautoa ei nimetty näin, vaan ne olivat merkiltään "Cizeta V16T". Auto rakennettiin vain 8 kpl ennenkuin yritys lakkautettiin vuonna 1994. Myöhemmin tehtiin vielä kaksi lisää, yksi coupe (1999) ja yksi spyder (2003).

Mr. Zampolli muutti Yhdysvaltoihin sen jälkeen kun yritys oli mennyt konkurssiin. Zampollini perusti uuden yrityksen Californiaan nimeltään Cizeta Automobili USA. Yritys tekee autojen huoltoja ja sivussa se rakentaa tilauksesta Cizeta V16T mallia.

Mallit[muokkaa]

Cizeta-Moroder V16 T

Lähteet[muokkaa]

Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Cizeta-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.