KTM X-Bow

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KTM X-Bow
Valmistaja ja valmistusmaa KTM,
Itävalta
Valmistusaika 2008
Luokka urheiluauto
Kori avoauto
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori R4
Iskutilavuus 1984 cm3
Teho
Voimanvälitys
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja


KTM X-Bow on itävaltalaisen, moottoripyöristään tunnetun KTM:n kehittämä kevytrakenteinen urheiluauto. Sen ensiesittely tapahtui Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2007. Pian ensiesittelyn jälkeen tehtiin päätös auton sarjatuotannon aloittamisesta.

Valmistuksesta huolehtii Grazissa sijaitseva Magna Steyr Fahrzeugtechnik. Aikaisemmin valmistamista oli suunniteltu Dallaran kanssa, mutta tehokkuusnäkökohdat ratkaisivat valinnan Magna Steyrin eduksi. Dallara kuitenkin valmistaa 100 ensimmäistä autoa, jotka on erikseen numeroitu. Tämän jälkeen tuotanto jatkuu Itävallassa. Auton tuotanto aloitetaan alkuvuodesta 2008 ja ensimmäisten autojen uskotaan olevan asiakkailla helmikuussa 2008. Vuosituotanto pyritään hyvin pian nostamaan noin 1.000 kappaleeseen.

Autossa käytetään Audin valmistamaan 2-litraista turboahdettua moottoria. Auton kokonaispaino on reilut 700 kg ja kiihtyvyydeksi 0-100 km/h ilmoitetaan 3,9 sekuntia.

Auton käyttö normaaliliikenteessä on sallittu ainakin Suomessa, Itävallassa, Saksassa, Kreikassa, Hollannissa, Portugalissa ja Sveitsissä.

Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.

Lähteet[muokkaa]