Koenigsegg Gemera

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koenigsegg Gemera
Koenigsegg Gemera.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa Koenigsegg,
Flag of Sweden.svg.png Ängelholm, Ruotsi
Valmistusaika 2021
Luokka Grand Touring
Kori 2-ovinen coupé
Suunnittelija Sasha Selipanov [1]
Pohjalevy
Moottori Hybridi
Iskutilavuus 2000 cm3
Teho 1268 kW
Voimanvälitys Neliveto
Kiihtyvyys 1,9 s (0–100 km/h)
Huippunopeus 400 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja

Koenigsegg Gemera on neljän hengen Mega-GT, kuten valmistaja autoa luonnehtii. Kevään 2020 Geneven autonäyttelyn perumisen johdosta auton paljastaminen tapahtui kuvayhteydellä sen kotitehtaalta. Gemeran valmistusmääräksi on suunnitelu 300 autoa.[2]

Yleistä[muokkaa]

Gemera Mega-GT on suunniteltu neljän aikuisen tai neljän hengen perheen ajoneuvoksi, jossa arkiauton käytettävyys yhdistyy superauton suorituskykyyn ja edustusauton mukavuuteen. Itsekantava kori on tehty hiilikuidusta. Gemeran erikoispiirteenä on koko matkustamon mittaiset ovet, jotka mahdollistavat pääsyn takaistuimelle yhtä helposti kuin 4-ovisissa autoissa.

Gemeran sisäpuolen varusteisiin kuuluvat mm. 4 lämmitettyä ja 4 jäähdytettyä mukipidikettä, etu- ja takaistuimien tietoviihdejärjestelmien näytöt, lanagaton älypuhelimien lataus edessä ja takana, Apple CarPlay, On board internet ja Wi-Fi, 11:n kaiuttimen audiojärjestelmä, ulko- ja sisätilakamerat, neljä lukuvaloa, muistivaahtopehmusteiset istuimet lämmityksellä, sähkösäätöiset etuistuimet, 3-alueilmastointi sekä ovien ja katteiden Autoskin-toiminto.[3]

Tekniikka[muokkaa]

Gemeran voimanlähteiden yhteisteho on 1,27 MW, (1700 hv (bhp)). Kolme sähkömoottoria – yksi kummallekin takapyörälle ja yksi yhdistetynä polttomoottorin kampiakseliin – tuottavat yhdistettynä tehoa samanaikaisesti suurimmillaan 800 kW (1100 hv (bhp)). Näiden lisäksi autossa on 2-litrainen, 3-sylinterinen polttomoottori nimeltään Tiny Friendly Giant (TFG). Moottori on nokka-akseliton Freevalve, jonka venttiilien avaaminen ja sulkeminen tapahtuu pneumatiikalla tietokoneohjatusti. Twin-turbo-moottorin antama suurin teho on 600 hv(bhp).

TFG:n polttoaineena on tarkoitettu käytettäväksi etanolia tai metanolia, jolloin siitä aadaan irti parhaimmat suoritusarvot. Näiden lisäksi sopivia polttoaineita ovat E85 ja tavallinen moottoribensiini.

Gemerassa ei ole vaihteistoa, vaan Koenigsegg Direct Drive (KDD) -suoravetojärjestelmä, joka perustuu nestekytkimen käyttöön. Kun autoa ajetaan matalilla nopeuksilla, se tapahtuu pelkästään sähkön voimalla. Vasta kovemmissa nopeuksissa polttomoottori otetaan mukaan suoritukseen, jolloin vaihteiston funktio vääntömomentin muuttajana katoaa.[4]

Gemerassa on aktiivinen nelipyöräohjaus ja neljän pyörän torque vectoring -järjestelmä. Takapyörien välinen voimanjako tapahtuu kahta sähkömoottoria säätämällä, etupyörien välistä voimanjakoa voidaan ohjata tasauspyörästön ja vetoakselien välisin kytkimin.

Turvallisuus[muokkaa]

Gemeran käyttö- ja ajoturvallisutta lisääviä varusteita ovat mm. kuusi turvatyynyä, ajonvakautusjärjestelmä, luistonestojärjestelmä, lukkiutumattomat jarrut sekä kuljettajaa avustavat järjestelmät. Takaistuimille on mahdollista saada ISOFIX-kiinnikkeet.

Mitat[muokkaa]

Pituus 4975 mm
Leveys 1988 mm
Korkeus 1295 mm
Akseliväli 3000 mm


Lähteet[muokkaa]

  1. Sasha interview – Koenigsegg, Viitattu: 17. helmikuu 2021.
  2. The new Koenigsegg Gemera: The world’s first Mega-GT and Koenigsegg’s first for four – Koenigsegg, Lehdistötiedote, 3. maaliskuu 2020. Viitattu: 18. helmikuu 2021.
  3. Koenigsegg Regera: New Robotized ‘Autoskin’ Functionality – Koenigsegg, 13. marraskuu 2015. Viitattu: 18. helmikuu 2021.
  4. Engineering Explained: How The Koenigsegg Regera Hypercar Drives Without A Gearbox – Car Throttle, Viitattu: 18. helmikuu 2021.