Land Rover 2,5 bensiinimoottori

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2,5 bensiinimoottori
(17H)
Automerkit ja mallit, joissa käytetty Land Rover 90 / 110 / 127
Land Rover Defender
Käyttöaika 19851994
Tyyppi 4-sylinterinen rivimoottori
Sylinterimitat Poraus: 90,47 mm
Isku: 97 mm
Iskutilavuus 2495 cm3
Venttiilien lukumäärä Ketjukäyttöinen nokka-akseli, työntötankokäyttöinen OHV
Puristussuhde 8 : 1
Teho 83 hv (62 kW) @ 4200 r/min
Vääntömomentti 180 Nm @ 2000 r/min
Materiaali Lohko: valurautaa
Kansi: valurautaa
Polttoaineensyöttö- järjestelmä Kaasutin: kaksikurkkuinen Weber 32/34 DMTL
Öljytilavuus 6,8 litraa
Sytytysjärjestys 1 - 3 - 4 - 2

Pääartikkeli: Land Rover -moottorit

Vuonna 1983 tapahtuneen Land Rover 90:n markkinoilletulon yhteydessä tehdas oli vakuuttanut, että markkinoille ei kehitetä 2,5-litraista bensiinimoottoria, mutta sekä ostajien vaatimukset että yhtiön talousluvut pakottivat yhtiön muuttamaan kantansa. Uutta suurempaa bensiinimoottoria suunniteltiin "projekti Harrier" -nimen alla ja se tuotiin markkinoille vuonna 1985.

Kuten edeltäjänsä, 2,25-litrainen bensiinimoottori, myös uusi 2,5-litrainen jakoi monia komponentteja aiemmin esitellyn, samalla iskutilavuudella olleen dieselmoottorin kanssa. Sylinterilohko oli identtinen dieselversion kanssa, samoin valtaosa moottorin apulaitteista. Suurin eroavaisuus oli, että bensiinimoottorin jakopää oli edelleen ketjukäyttöinen, hihnan sijaan, joka dieselmoottorissa pyöritti myös ruiskupumppua. Sylinterikantta oli muokattu lyijyttömän bensiinin aiheuttamien vaatimusten mukaiseksi. Kuten edeltäjänsä, uusi moottori oli hienostuneen pehmeäkäyntinen ja antoi Land Roverille kohtuullisen hyvät ominaisuudet maantiellä ja sen ulkopuolella.

Kohoavat poltttoaineen hinnat kuitenkin lisäsivät dieselmoottoreiden kysyntää, etenkin Euroopassa, ja tämä tapahtui luonnollisesti bensiinimoottorien kustannuksella. 2,5-litrainen bensiinimoottori pysyi kuitenkin suosittuna optiona alueilla, joissa polttoaineen hinta ei ole auton valintaa määrittävä kriteeri, verrattuna esimerkiksi huollon helppouteen. Moottori pysyi tarjonnassa aina vuoteen 1994 saakka, vaikka sen kysyntä oli siihen mennessä pudonnut lähes nolliin, etenkin kun Land Roverit olivat varustettavissa uuden sukupolven hienostuneemmilla dieselmoottoreilla. Oikeastaan ainoat bensiinimoottorisen Land Roverin ostajat olivat 1990-luvun alkupuoliskolla joko firmoja tai julkisyhteisöjä, jotka saattoivat ostaa kerralla suuremman laivueen. Yleensä näiden muu kalusto oli bensiinimoottorisia ja valitsemalla bensiinimoottorinen Land Rover, vähennettiin käyttäjien virheistä, kuten esim. väärän polttoaineen tankkaaminen, aiheutuneita huoltokulujen lisääntymisiä.