Nissan Pulsar GTI-R

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nissan Pulsar GTI-R

Nissan Pulsar GTI-R on nelivetoinen, turboahdettu henkilöauto, jota valmistettiin Nissanin toimesta vuodesta 1990 aina vuoteen 1994. Auto perustuu Nissan Pulsarin (tunnetaan myös Nissan Sunnyna) N14-mallisarjan hatchbackiin. Kori eroaa vakiomallista ison takaspoilerin ja konepellin myötä. Pulsar GTI-R:ssä on ATTESA-nelivetojärjestelmä, ja uniikki versio SR20DET-moottorista (ei käytetty missään muussa autossa.)Mallit[muokkaa]

Pulsar GTI-R:stä on kaksi päämallia, jotka ovat:

• GTI-RA - ALPHA-malli - Suunniteltu luksus- ja tieliikennekäyttöön.

•GTI-RB - BETA-malli - Tätä mallia käytettiin rallissa

Malleilla ei ole suurempia ulkoisia eroja.


Erikoismallit[muokkaa]

Stig Blomqvistin ajama A-ryhmän Nissan Pulsar GTI-R

• NISMO

Nismo toi markkinoille erikoismallin, joka perustui RB-malliin sisältäen monia ralliosia, kuten alusta, lukkoperä, turvakaaret ja penkit. 21 ajoneuvoa valmistettiin yhteensä. Auton hinta uutena oli ¥3,140,000.


• A-Ryhmä

A-Ryhmän ralliautoja ei myyty yksityisille henkilöille. Ne rakennettiin erityisesti WRC-sarjaan nyt jo lopetetun NME:n toimesta. Kun se lopetettiin, autot myytiin yksityisille henkilöille, erityisesti Eurooppaan, missä jotkut autot päätyivät Rallycross-luokkaan.


Suorituskyky[muokkaa]

Hyvällä teho-painosuhteella ja nelivedolla varustettu Pulsar GTI-R pystyy kiihdyttämään 0-100 km/t 5.6 sekunnissa. Se kulkee varttimailin 13.5 sekunnissa. Huippunopeudeksi autolla on mitattu 232 kilometriä tunnissa.

Tekniikka[muokkaa]

Nissan Pulsar GTI-R:ssä on tunnettu, mutta uniikki SR20DET-moottori. Uniikin siitä tekee se, että yleensä kyseisellä moottorilla varustetut autot ovat olleet takavetoisia, Pulsarin ollessa neliveto. Kyseinen moottori on tunnettu Nissan 200SX-malleista.

SR20DET-moottori on turboahdettu nelisylinterinen rivimoottori, jonka iskutilavuus on 1998 cc. Pulsarin GTI-RA ja GTI-RB malleissa mitattu moottoriteho on 169 kilowattia (227 hevosvoimaa). Sunny-malli taas on lievästi pienitehoisempi - 162 kilowattia ja 217 hevosvoimaa.


Pulsarin Nissan SR20DET -moottori (Red Top) on varustettu Garrettin T28-turboahtimella.


Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Nissan_Pulsar_GTI-R-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä..