Polestar 1

Kohteesta AutoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ford Fiesta mk6.jpg Tämä artikkeli tai kappale sisältää tietoa tulevaisuuden autosta, jonka odotetaan ilmestyvän tai on ilmoitettu ilmestyvän markkinoille.
Tieto voi olla epätarkkaa, mutta on yleensä peräisin autonvalmistajan lehdistötiedotteista tai muista uutislähteistä.
Tulevien mallien ominaisuudet ja tekniset tiedot voivat kuitenkin muuttua merkittävästi, kun auton valmistusajankohta lähenee ja tietoa saadaan lisää.
Tulevien mallien markkinoille tulo voi myös viivästyä tai ne voidaan perua jopa kokonaan.
Polestar 1, etu.JPG
Polestar 1, taka.jpg
Polestar 1 sisä.jpg

Polestar 1 esiteltiin yleisölle keväällä 2018 pidetyssä Geneven autonäyttelyssä.

Yleistä[muokkaa]

Polestar 1 on urheilullinen 2+2-paikkainen GT-sähköhybridi-coupé, joka kehittää 600 hevosvoimaa tehoa ja 1000 Nm vääntöä. Toimintasäde pelkällä sähköllä ajettaessa on 150 kilometriä, mikä on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla.

Sähköhybridivoimansiirto sisältää polttomoottorin, joka vauhdittaa etupyöriä. Taka-akselilla Polestar 1 käyttää kahta, yhteensä 34 kWh:n sähkömoottoria, jotka mahdollistavat tehon vektoroinnin. Polestar 1 on sähköauto, joka hyödyntää polttomoottorin tarjoamia lisäetuja pidemmillä matkoilla.

Polestar avasi Polestar 1 -auton ennakkotilaukset 13. maaliskuuta 2018, kello 9.00. Ennakkotilauksen yhteydessä asiakkaan on maksettava 2500 euron ennakkomaksu.

Polestarin asiakaskokemus perustuu uudelle tilausmallille, jossa asiakkaat voivat tilata Polestar-auton kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Tilausmalli on yhdistetty moniin yhteys- ja erikoispalveluihin, kuten nouto- ja toimituspalveluun, ja sen käsirahaton, kaiken kattava toimintamalli poistaa turhan vaivan auton omistajuudesta. Kiinteä kuukausimaksu sisältää vakuutukset ja huollot ja antaa asiakkaan nauttia täysipainoisesti ajamisesta. Asiakkaat voivat halutessaan ostaa Polestar 1 -auton myös kerralla kokonaan omakseen.

Geneven autonäyttely aloittaa myös Polestar 1 -mallin maailmankiertueen. Muita alueellisia julkistustapahtumia on suunnitteilla Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja muualle Eurooppaan. Asiakkaat, potentiaaliset tilaajat ja fanit voivat tutustua tapahtumissa uuteen Polestar 1 -autoon, ennen kuin tuotanto pääsee toden teolla vauhtiin vuoden 2019 puolivälissä. Kehitystyö Polestarin uudessa tuotantokeskuksessa Chengdussa, Kiinassa, etenee odotetusti. Työkaluja ja laitteita aletaan juuri asentaa ja esituotannon on määrä alkaa vuoden 2018 loppupuolella.[1]

Lähteet[muokkaa]

  1. Polestar 1 saa Euroopan ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä – Volvo Car Finland, 6. maaliskuu 2018. Viitattu: 11. lokakuu 2018.