Renault Kangoo

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Renault Kangoo
Valmistaja ja valmistusmaa Renault,
Flag of France.svg.png Ranska
Valmistusaika 1997
Luokka Pieni Tila-auto
Kori LAV, Avolava, Pakettiauto
Moottori R4
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys Etuveto, Neliveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Hintaluokka
Edeltäjä Renault Express
Seuraaja
Saman luokan autoja Citroën Berlingo
Fiat Dobló
Peugeot Partner
Volkswagen Caddy


Renault Kangoo on Renaultin pieni pakettiauto/tila-auto, josta on valmistettu kahta eri sukupolvea. Kangoota myydään latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa Nissanin valmistamana nimellä Nissan Kubistar. Auto valmistetaan henkilö-, paketti-, neliveto- sekä avolavaversiona. Suomessa ei ole ollut saatavilla avolavamallia, eikä pidennetyllä akselivälillä varustettuja malleja. Nelivetoisen version mallinimi on Kangoo Trekka ja pakettiautoversion Kangoo Express.

Renault Kangoo mk1 (1997–)[muokkaa]

Kangoo mk1

Pääartikkeli: Renault Kangoo I

Ensimmäisen sukupolven Kangoo esiteltiin vuonna 1997 seuraajaksi Renault Expressille. Alkuun autossa oli takasivuovi vain toisella kyljellä, mutta vuonna 1999 esiteltiin ovi myös toiselle puolelle. Vuonna 2003 esiteltiin facelift-malli, jolloin myös turvavarustelua parannettiin ja mallistoon tuli uusia lisävarusteita. Ensimmäisen sukupolven Kangoon myynti päättyi Euroopassa 2007, mutta on mallivalikoimassa edelleen Etelä-Amerikassa pienin esteettisin muutoksin (mm. puskuri, maavara, sisustus). Nissan Kubistar (2003-2009) oli käytännössä sama auto kuin Kangoo, erona etusäleikkö ja erilaiset takavalot.

Renault Kangoo mk2 (2008–)[muokkaa]

Kangoo mk2

Pääartikkeli: Renault Kangoo II

Täysin kokonaan uudistunut sukupolven Kangoo esiteltiin vuonna 2007, ja sen myynti alkoi vuoden 2008 alussa. Uusi malli on hieman edeltäjää suurempi ja sisätilat ovat aikaisempaa muunneltavat. Ohjaamossa erona on mm. kojelautaan sijoitettu vaihteenvalitsin.

Lähteet[muokkaa]