Rolls-Royce Camargue

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rolls-Royce Camargue
Bentley Camargua
Rolls-Royce Camargue
Valmistaja ja valmistusmaa Rolls-Royce,
Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia
Valmistusaika 19751986
Luokka Suurempi
Kori 2-ovinen coupé
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V8
Iskutilavuus 6750 cm3
Teho
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus 190 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja


Rolls-Royce Camargue oli vuonna 1975 esitelty Rollsin malliston loisteliain coupé-malli. Sen kori oli Pininfarinan muotoilema ja selvästi modernimpi kuin muiden Rollsien. Kauniiksi sitä ei välttämättä voi sanoa. Camarguen tuotantomäärät olivat hyvin rajoitettuja. Yhteensä Camargueta valmistettiin 530 kappaletta. Camarguen muotoilu on hyvin muista Rollsin malleista poikkeavaa, sen linjat ovat kulmikkaat ja italialaismaiset. Auton kori on myös hyvin pitkä ja leveä. Yksi Rolls-Royce Camargue myytiin erikoistilauksena nimellä Bentley Camargue.

Camargue on ensimmäinen sodanjälkeinen Rolls-Royce malli, joka ei ole omien suunnittelijoiden suunnittelema. Samalla se on ensimmäinen Rollsi, jonka maski ei ole pystysuorassa vaan 7 asteen kulmassa negatiivisesti kallistettu. Camargue on myös maailman ensimmäinen automalli jossa on täysin automaattinen kaksialue ilmastointi, tämän järjestelmän kehitys kesti 8 vuotta.

Tekniikka[muokkaa]

Camargue on rakennettu samalle pohjalevylle Rolls-Royce Cornichen ja Rolls-Royce Silver Shadowin kanssa. Vaihteistona on General Motorsin Turbo-Hydramatic, kolmiportainen automaattivaihteisto.

Ensimmäisissä 60 Camarguessa on SU-kaasuttimet, mutta myöhemmissä 471 kappaleessa on Solexit. Autossa on Silver Shadowin ohjaus ja vuonna 1979 se sai erillijousituksen Rolls-Royce Silver Spiritistä.

Moottorit[muokkaa]

Moottori on sama 6.75 litrainen kuin Silver Shadowissa, mutta hieman korkeaviritteisempänä.

Malli Moottori Iskutilavuus Teho Vääntö
6.8 V8 6750 cm3

Mitat[muokkaa]

  • Pituus: 5170 mm
  • Leveys: 1920 mm
  • Korkeus: 1470 mm
  • Akseliväli: 3048 mm
  • Omamassa: 2330 kg