Romuralli

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Takavetoluokkaa Helsingissä 2007.

Romuralli on toiminnantäyteinen autourheilulaji, jonka idea on hyvin yksinkertainen – viimeinen liikkuva auto voittaa.

Romurallissa törmäillään vastustajien autoja päin niin kovaa kuin mahdollista. Tarkoituksena on tuhota kilpakumppaneiden autoja ajokelvottomaan tilaan. Romutus tapahtuu 30x30 m alueella. Kilpailun voittaja on se, jonka auto viimeisenä liikkuu.

Romurallin haasteena on, että oma auto olisi samalla kilpailun tiimellyksessä pidettävä mahdollisimman hyväkuntoisena, jos autolla mielii luokan finaaleihin asti. Tästä johtuen useimmat kuskit käyttävät törmäämiseen auton takaosaa suojellakseen auton herkemmin vaurioituvaa etuosaa, jossa sijaitsevat yleensä auton jäähdytin ja moottori.

Kuljettajien alaikäraja on 15 vuotta, alaikäisiltä vaaditaan vanhempien kirjallinen suostumus. Romuralliautot ovat liikenteestä poistettuja henkilöautoja. Autojen suurin sallittu omamassa on 1600 kg. Kehään ei ole silti asiaa paketti-, maasto- tai lava-autoilla, vaikka painoraja alittuisi. Autoista poistetaan rakentaessa kaikki ylimääräinen hajoava sekä palava materiaali. Kuljettajan turvallisuuden takaavat kuljettajanoven ulkopuolelle asennettavat palkit sekä kuljettajan penkin taakse laitettava poikkipalkki. Pakollisia ajovarusteita ovat kypärä ja turvavyö, tavallinen henkilöauton kolmipistevyö riittää.

Romurallissa ajetaan kahta luokkaa, takavetoiset ja etuvetoiset autot. Takaveto-luokkaa ovat viime aikoina hallinneet automerkeistä Lada ja Volvo. Kaudella 2007 ensimmäistä kertaa alkaneessa etuveto-luokassa ovat toistaiseksi menestyneet japanilaissyntyiset autot, kuten Mazda, Toyota ja Nissan.

Linkit