Rootes Group

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rootes Group
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, Lontoo, Ryton, Linwood
Tuotannon aloitus 1913
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Rootes Group oli englantilainen autonvalmistaja, joka sijaitsi Englannin Midlandsissa. Rootes oli monen tunnetun merkin emoyhtiö, kuten Hillman, Humber, Singer, Sunbeam, Talbot, Commer ja Karrier.

Historia[muokkaa]

Yhtiö perustettiin alunperin autonmyyntiyhtiönä Kenttiin vuonna 1919 William Rootesin toimesta. Yhtiön kasvaessa se otti haltuunsa muita yrityksiä. Hillman oli tarkoitettu perusmerkiksi ja Singer ylempään luokkaan, Sunbeam oli urheilumerkki ja Humber teki luksusautoja. Commer ja Karrier olivat tavarankuljetusautojen markkejä. Kuuluisimmat Rootesin mallit olivat: Hillman Minx, Singer Gazelle, Humber Super Snipe ja Sunbeam Alpine.

Chrysler Corporation otti yrityksen hallintaansa vuonna 1967 samaan aikaan kuin ranskalaisen Simcan, nämä kaksi yhdistettiin Rootesiin ja näin muodostui "Chrysler UK", josta lopulta kehittyi Chrysler Europe. Vuoteen 1971 mennessä Rootesin nimi oli suurimmilta osilta jo hävinnyt kokonaan. Hillman merkki säilyi vuoteen 1977 asti.

Hillman Avenger eli Sunbeam Avenger oli ensimmäinen ja viimeinen Chryslerin aikana suunniteltu uusi malli. Avenger oli tuotannossa yli 10 vuotta (1970–1981) aina Rootesin häviämiseen asti.

Merkit[muokkaa]

Alihankkijoita[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Rootes_Group-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.


Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.