Ukko-Kontio

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ukko-Kontio
Valmistaja ja valmistusmaa Sisu,
Flag of Finland.svg.png Suomi
Valmistusaika 19661968
Luokka kuorma-auto
Kori
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori Cummins 90° 4T-diesel-V8
Iskutilavuus 7709 cm3
Teho 138 kW (185 hv)
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja Sisu-Kontio u-131
Saman luokan autoja


Ukko-Kontio oli Kontio-Sisusta tehty tehokkaampi malli. Ukko-Kontion moottorina oli korkeakierroksinen Cumminsin V8. Autolla oli huonohko maine suunnitteluvirheen takia, siihen oli nimittäin valittu vaihdelaatikko joka toimi huonosti tällaisen korkeakierroksisen moottorin kanssa. Vuosien varrella Ukko-Kontioista hajosi useita vaihdelaatikoita tämän suunnitteluvirheen ja kuljettajien varomattomuuden takia.

Varsinaista vikaa vaihdelaatikossa ei ollut, mutta moottori oli korkeakierroksinen jossa ei ollut vääntöä. Näin ollen alhaisilla kierroksilla auto sammui herkästi, kierroksia nostettaessa taas vetopyörät pyörähtivät herkästi tyhjää ja auto kaivoi kiinni. Sora-autona Ukko-Kontio ei ollut pikkuveljensä veroinen, mutta pitkän matkan maantieajoon se soveltui hyvin. Auto oli rakennettu Jyry-Sisun alustalle (takasilta ja etuakseli). Ukko-Kontioon laitettiin myöhemmin Leylandin turbomoottori 410, sen jalkeen malli oli Sisu-kontio u-131, Muutoksen myötä auton ominaisuudet sora- ja puutavara-autona paranivat.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.

Moottori[muokkaa]

Cummins 32 V VALE-185 V8 PT (Pressure Time)-pumppusuutinruiskutuksella, huipputeho 138 kW (185 hv) @ 3300 r/min, vääntö 445 Nm @ 1800 r/min


Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.

Lähteet[muokkaa]